Claire predstavili album „Tides“

by kol 13, 2017Nova izdanja, Strana glazba, Vijesti

Njemački electro-pop bend Claire predstavlja drugo studijsko izdanje “Tides”, predvođeno hit singlom “Friendly Fire”, za koji je dostupan i prateći videospot.

Album je posvećen odnosu dvoje ljudi koji se istovremeno privlače, ali i odbijaju, a članovi benda kažu kako pjesme govore o međuljudskim odnosima kao što su razne faze emotivnih veza, ali i o samom ciklusu ljubavi. Pjevačica Josie-Claire Bürkle, klavijaturisti Matthias Hauck i Nepomuk Heller, te gitarist Florian Kiermaier i bubnjar Fridolin Achten potpisuju sve pjesme na albumu, dok su se produkcijom bavili već spomenuti klavijaturisti Hauck i Heller, a po prvi put uz pomoć vanjskog suradnika, u ovom slučaju legendarnog Davea McCrackena (Depeche Mode, Florence & The Machine, Scissor Sisters).

Već debitantskim izdanjem “The Great Escape”(2013.) petorka je postala jedan od najuzbudljivijih bendova u Europi, a mogu se pohvaliti nastupima na turnejama izvođača kao što su Woodkid i Bastille te na festivalima poput SXSV u Teksasu te CMJ u New Yorku, kao i rasprodanom samostalnom klupskom turnejom u Njemačkoj.

“Bili smo mnogo hrabriji nego na prvom izdanju. Mnogo smo riskirali. Sve je mnogo ekstremnije. Glasne pjesme su stvarno glasne i plesne, dok su tiše pjesme tihe i atmosferične. Više nema sredine.” – Matthias Hauck o novom albumu.

Album “Tides” hrvatskoj je publici dostupan u digitalnom obliku putem Deezera i Google Playa