Podijeli objavu
Foto: Ivan Buvinić

Izuzetno uspješna godina je iza naše inovativne instrumentalne četvorke Chui, čiji je aktualni album “Iz kapetanovog dnevnika” pobrao lovorike kod brojnih domaćih medija koji su album počastili s najvišim ocjenama i riječima hvale.

Kad se već dobrano zaželimo kvalitetnih svirki nakon blagdanskog i novogodišnjeg perioda, Chui spremaju pravu poslasticu i uživo! Naime, koncertna promocija novoga albuma održat će se u klubu Boogaloo, 25. siječnja, u organizaciji Dostave Zvuka, a ulaznice možete kupiti u Dancing Bear dućanu (Gundulićeva 7) po cijeni od 50 kn u pretprodaji te 65 kn na dan koncerta.

Energičan nastup iznimno talentiranih i nagrađivanih glazbenika koji čine Chui, jedan je od najiščekivanijih domaćih koncerata u novoj sezoni koji će se dojmiti svih onih koji uživaju u eksperimentiranju s novim žanrovima i zvukovima. Sastav koji je približio jazz glazbu novim generacijama, spajajući ga s elektronikom, space rockom, funkom, punkom, pa čak i metalom, na pozornicu Boogalooa dolazi pun kreativnih ideja uz novu postavu koju uz svestranog klavijaturista i skladatelja Tonija Starešinića čine nagrađivani jazz saksofonist Vojkan Jocić te čvrsta ritam sekcija Konrad Lovrenčić (Kries, Elemental) na basu i Ivan Levačić (Kries, ABOP) na bubnjevima.

Kako bismo propisno zaključili 2019., na jedno mjesto prikupili smo većinu godišnjih lista brojnih portala i tiskanih medija koji su “Iz kapetanovog dnevnika” proglasili najboljim domaćim izdanjem u 2019.:
U Večernjem listu po izboru Hrvoja Horvata
Na portalu Music-box.hr po izboru Borisa Abramovića
Na portalu Bitno.net po izboru Tonija Matošina
Na portalu Mixer.hr po izboru Zlatka Galla dijele prvo mjesto s J.R. Augustom i Zoran Predin & Damir Kukurozović Django Group

Top 5 mjesta i u ostalim tiskanim izdanjima i glazbenim portalima:
Drugo mjesto u Jutarnjem listu po izboru Aleksandra Dragaša
Drugo mjesto u Nacionalovoj anketi kroz koju je glas dalo 30-ak hrvatskih novinara koji sustavno prate domaću glazbenu produkciju
Treće mjesto na portalu Express.hr i u tiskanom izdanju, po izboru Ilka Čulića
Treće mjesto na portalu Dopmagazin.com
Treće mjesto na portalu Trusty.hr
Peto mjesto na portalu Ravno do dna
Peto mjesto na portalu Glas-Slavonije.hr

“Iz kapetanovog dnevnika” također se smjestio u preporukama i na portalu beehy.pe, u kojem brojni novinari iz svih krajeva svijeta izdvajaju najbolju glazbu iz svoje zemlje; našli su se pri vrhu mnogih autorskih lista na portalu Muzika.hr te na mnoštvu drugih domaćih glazbenih portala koji su također prepoznali kvalitetu i inovativnost aktualnog albuma grupe Chui.

Nedavno su otkrivene i Rock&Off nominacije, a saznajemo i kako ondje Chui konkurira za album godine, najboljeg koncertnog i najboljeg jazz izvođača.