Podijeli objavu
Foto: Ivan Buvinić

Posljednjih nekoliko godina zagrebačka grupa Chui samo raste i realizira izvrsne projekte.

Novi album naslovljen “Iz kapetanovog dnevnika” peti je Chuiev album i prvi snimljen s ritam sekcijom, bubnjarom Ivanom Levačićem (Kries, ABOP) i basistom Konradom Lovrenčićem (Elemental, Kries, Mixed Up Mary) koji su podigli energiju Chuia na viši nivo te skupa s novim Tonijevim skladbama i Vojkanovim solističkim umijećem odveli glazbu do još autentičnijeg zvuka.

Cijeli album je posvećen znanstvenoj fantastici i referira se na mnoga poznata djela od Star Treka i Star Warsa pa do stripova Moebiusa.

“Zvuk novog albuma nastavlja se na ‘Third Sun From The Stone’ i odvodi glazbu u još rokerskije vode pa na trenutke zalazimo i na teritorij punka i metala, opet ima puno jazz improvizacija, a na mala vrata ušetali smo i u world music. Zvukovno plivamo od elektronskih dijelova do potpuno akustičnih i rekao bih da smo na novom albumu uspjeli dobiti još autentičniji zvuk.” – istaknuo je Toni Starešinić.

Zanimiljivo je da su na albumu ugostili nekoliko glazbenih sastava. Tu su klasičari Ink Experiment duo (udaraljkaši i vibrafonisti Ivana Kuljerić Bilić & Nikola Krbanjević), world music sastav Druyd (didgeridooist Dubravko Lapaine & gitarist Ivan Uravić), Tonijev alternativni pop sastav Mangroove (vokalistica Željka Veverec, klavijaturist Leo Beslać i bubnjar Silvio Bočić) te jazz gitarist Zoran Majstorović.

Album kao bonus donosi i dva glazbena dragulja: pjesmu “Pogledaj” u kojoj gostuje vokalist Boris Štok i remix pjesme “Tebi Putujem” koju je maestralno remiksirao Andrea Ljekaj za što je i dobio nagradu elektronske scene Ambasador za remiks 2018. godine.
“Iz kapetanovog dnevnika” moći će se nabaviti od 4. listopada u Dancing Bear prodavaonicama (u Zagrebu, Splitu i Osijeku), na www.dancingbear.hr, a naći će se i na digitalnim platformama Deezeru i YouTubeu.