Podijeli objavu

Drugo izdanje festivala Changer u Šibeniku svečano je otvoreno u nazočnosti gradonačelnika Željka Burića, direktora Turističke zajednice grada Šibenika Dina Karađole te direktora agencije Produkcijski sistemi Marka Perice.

– Šibenik ima dosta toga tijekom cijele godine i jako je teško napraviti selekciju koja bi to sve nadišla, ali mislim da smo u ravnini s kvalitetom programa koji Šibenik ima. Promijenila smo koncept u odnosu na prošlu godinu i novitet su instalacije koje smo ‘raširili’ po staroj gradskoj jezgri, 3D mapping smo izmijestili i ove godine je na zgradi HNK i naravno, to su tri odlična koncerta na Tvrđavi, kongresni dio i puno svjetla, kazali su organizatori.

Direktor Turističke zajednice grada Šibenika Dino Karađole istaknuo je kako se Changer savršeno uklapa u politiku razvoja Šibenika.

– Changer je jedan od  festivala koji je kulturnu scenu na jedan način podignuo na jednu višu razinu i donio određene promjene, a naša strategija razvoja turizma bazira se na inovativnosti i to se uklapa u cijelu priču, kazao je Karađole.

Nakon prigodnih obraćanja, uslijedio je 3D mapping zgrade Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku te obilazak svjetlosnih instalacija po gradu rutom Zagrebačka ulica-Gorica-katedrala sv. Jakova-riva-The Garden bar.

Foto: Šibenski portal

Drugo izdanje Changera u Šibeniku traje do 26. kolovoza. Uz glazbeni program na tvrđavi Sv. Mihovila, gdje će nastupiti Jessie Ware, Darko Rundek i ekipa te Inner Circle, u šibenskoj povijesnoj jezgri postavljene su svjetlosne instalacije i multimedijalni programi, a dio Changera biti će su i konferencijskog sadržaja.

 

Multimedijalni glazbeni nastupi berlinskoga Acrepearlsa, hrvatsko – francuskog dvojca Jan Kinčl & Regis Kattie, projekta Tonija Starešinića Super Funk Sessions te slovenskog YGT livea održat će se u Perivoju Roberta Visianija.

Kompletan program možete vidjeti ovdje.