Podijeli objavu

Četiri tenora će večeras zapjevati na Stradunu povodom otvaranja Dubrovačkih ljetnih igara, a na repertoaru će biti i skladbe s njihovog albuma prvijenca!

Pjevačka senzacija Četiri tenora (Marko Škugor, Đani Stipaničev, Marko Pecotić i Vladimir Garić) će večeras od 22:30 sati pjevati na Stradunu za sve Dubrovčane i njihove goste ispred crkve sv. Vlaha.

Ovo je njihov prvi koncert na Stradunu, a do sada su imali nekoliko rasprodanih koncerta u Dubrovniku, onaj u kazalištu Marina Držića, rezervatu Lokrum i kongresnoj dvorana hotela Valamar Lacroma. Srca svojih fanova osvojili su raskošnim glasovima kojim obogaćuju svjetske klasike i domaće standarde, te simpatičnom osobnošću kojom lako uspostavljaju prijateljski odnos s publikom i satima ju drže nasmijanom i raspjevanom.

Tenori su poznati po izvođenju brojih arija, talijanskih kancona i domaćih evergreena, a na repertoaru će biti i brojne pjesme s njihovog albuma prvijenca ‘U Lisinskom’.

Album ‘U Lisinskom’ je izašao ovog mjeseca na oduševljenje brojih obožavatelja koji su čekali trenutak kada će tenore moći slušati i u svom domu, autu ili na digitalnim platformama.

Vladimir Garić, član Četiri tenora, kazao je – Velika je čast i odgovornost nastupiti povodom otvaranja Dubrovačkih ljetnih igara. Željno očekujemo trenutak kada ćemo se popeti na scenu ispred crkve sv. Vlaha i krenuti sa koncertom. Nadam se da ćemo ispuniti očekivanja naših dragih Dubrovčana i brojnih turista iz cijeloga svijeta.

Đani Stipaničev je dodao – Iako će mi ovo biti treći nastup u Gradu u posljednja dva tjedna uvijek se vraćam s velikom radošću. Biti dijelom spektakularnog otvaranja Dubrovačkih ljetnih igara je posebna čast. Iako se radi o koncertu nakon svečane ceremonije, prostor je isti, a publika doslovno sa svih kontinenata. A još k tome u osvit pulufinala, bit će ludo!

Tenore očekuju brojni nastupi, od kojih valjda istaknuti veliki koncert u Zagrebu u rujnu i onaj u Ljubljani u listopadu gdje će nastupiti u Areni Stožice. U ljeto su ušli održavši koncerte na Braču, Hvaru, Krku, Klisu i Đakovu, a još ih čekaju koncerti:

18.07. ZATON (Kod Zadra), ljetna pozornica Jaz
21.07. MOŠČENIČKA DRAGA, riva
26.07. JELSA, riva
30.07. ČAKOVEC, trg
04.08. MARINA, riva
06.08. PLOČE, riva
09.09. PREMANTURA, rt Kamenjak
16.09. ROVINJ, riva