Četiri tenora se vraćaju u Rijeku

by stu 19, 2017Domaća glazba, Koncerti, Vijesti

Nakon prošlogodišnjeg rasprodanog koncerta u riječkom HNK-u, Četiri tenora ponovo dolaze u Rijeku, ovog puta će zapjevati u dvorani Zamet.

Četiri tenora uistinu su prava senzacija na glazbenoj sceni, što potvrđuje velika potražnja za njima i rasprodani koncerti gdje god nastupe.

Publika gladna kvalitetne glazbe i istinskog pjevanjačkog umijeća hrli na njihove koncerte, a repertoar koji izvode, velik talent i šarmantni odnos prema publici su kombinacija koja koncerte Četiri tenora čini večerima za pamćenje.

Članovi Četiri tenora su Đani Stipaničev, Marko Škugor, Marko Pecotić i Vladimir Garić.

– Evo otprilike godinu dana nakon, za nas četvoricu rekao bih prijelomnog, koncerta održanog u kazalištu Ivana pl. Zajca slijedi novi koji također otvara novu, veću priču. Dakle Rijeka nam je prvi put dala do znanja da nas itekako cijeni dupkom ispunivši teatar, a nama dala informaciju da više ‘nema šale’ sa projektom ‘Četiri Tenora’. Rijeka drugi put nakon godine dana i to prvi put samostalno u sportskoj dvorani ‘Zamet’! To je dokaz da se već javno volimo.
Moram reći da smo se svi, ali potajno, nadali da će doći do tog trenutka kada ćemo pred brojnom publikom u nekom većem prostoru složno ‘zagrmjeti’ sa velike pozornice. Sada nam se ta nada pretače u zbilju i mogu obećati da se nećemo štedjeti te da ćemo uz pomoć Riječanki i Riječana prvenstveno, ali i ljudi koji će iz drugih mjesta doći na naš koncert 25.11., napraviti pravu glazbeno-scensku feštu koja će nam svima ostati dugo u pamćenju – rekao je veselo Đani Stipaničev.

Na repertoaru im se nalaze poznate talijanske kancone, domaći i strani evergreeni i operne arije. Ovog ljeta su publici predstavili i svoju drugu pjesmu autora Matka Šimca ‘Sve je tvoje’ koja je izrazito svidjela publici jer se radi o vanserijskoj pjesmi koja je tenorima odlično ‘sjela’.

– Sa izrazitim zadovoljstvom očekujemo naš nastup u dvorani Zamet u Rijeci 25.11. Prošlo je godinu dana od našeg koncerta u HNK-u gdje nas je publika toliko lijepo prihvatila, da nam njihov pljesak još zuji u ušima. Dati ćemo sve od sebe da zabavimo naše drage Riječane, a nadamo se i da će zapjevati koju skladbu zajedno sa nama – kazao je Vladimir Garić.

Mnogobrojni koncerti

Do sada su svojim izvedbama oduševili mnogobrojnu publiku na koncertima koje su održali od Dubrovnika, Splita preko Rijeke do Zagreba. U Zagrebu su čak dva puta rasprodali svoje koncerte – na platou Gradec i u dvorani Lisinski gdje ih je pratio band i gudački orkestar.

Njihovi koncerti donose opuštenu atmosferu, a mediteranskim šarmom i humorom lako i brzo osvajaju srca publike koja ih s pozornice ne pušta bez nekoliko bisova. Izvedbama arije “Nessun Dorma”, Oliverove “Cesarice” i Cocine “Vilo moja” te čuvenih “Funiculi Funicula”, “Chitarre Romane”, “Grande Amore” oduševljavaju i najzahtjevnije slušatelje.

Ulaznice su su prodaji u Dallas Music Shopu Rijeka. Tribine 80 kuna (na dan koncerta 100 kuna), parter 90 kuna (na dan koncerta 110 kuna) i VIP parter 120 kuna (na dan koncerta 140 kuna).