Četiri tenora predstavljaju svoj prvi zajednički spot!

by srp 22, 2017Domaća glazba, Nova izdanja, Vijesti

Đani Stipaničev, Marko Pecotić, Marko Škugor i Vladimir Garić s ponosom predstavljaju svoj prvi zajednički spot! Nakon pjesme ‘Pričaj mi’ snimili su svoj drugi singl ‘Sve je tvoje’ koji je dobio i svoj vizualni identitet!

Pjesmu ‘Sve je tvoje’ potpisuje Matko Šimac, izuzetno talentirani autor koji je napisao i pjesmu “Pričaj mi” za tenore, dok je za aranžman bio zadužen Eduard Botrić. Matko ima svoj prepoznatljivi izričaj i autor je niza hitova kao što su “Kriva karta”, “Popucale rebatine”, “Vrime za kraj”, “Lipoto moja” i dr.

Četiri tenora će je zajedno otpjevati na festivalu ‘Dalmatinska šansona’ u Šibeniku 19. kolovoza te se nadaju da će se publici i radijskim slušateljima svidjeti.

Spot su snimili u Zadru pred kamerama Igora Goića koji je za ovaj spot odabrao noćno snimanje.

– Spot je zbilja estetski i umjetnički sjajan. Lokacija tik uz more u Zadru, noćno snimanje, meni prvo takvo su u konačnici urodili jednim proizvodom koji će dati snažan vizualni identitet ovoj prekrasnoj Šimčevoj skladbi od koje mislim s prvom puno očekujemo! Kapa dolje Goiću i ekipi na uratku – rekao je Đani Stipaničev ususret premijeri spota.

SNIMANJE PO OLUJI

– Pjesma ‘Sve je tvoje’ je prilično epski nabijena pa smo u tom tonu pokušavali odraditi i spot. On je snimljen u dvije večeri na istoj lokaciji – Fontani na kolovarima u Zadru. Jedine dvije jače oluje koje su pogodile Zadar ovo ljeto su se dogodile na oba termina snimanja pa smo i jedno i drugo snimanje morali prilagoditi uvjetima (brzina i količina opreme). Tenori su se svejedno na setu pojavili naoružani strpljenjem i voljom za rad! Lokacija snimanja je bila Zadarska carska fontana sagrađena u doba renesanse na antičkom lokalitetu davne 1546. Sagrađena je na izvoru pa je služila opskrbi brodova pitkom vodom. U tu svrhu izgrađen je i gat pred njom, u cijelini s kojim čini dovoljno atraktivan prizor da se spominje u ranim djelima hrvatskih velikana kao što su Juraj Baraković i Petar Zoranić – ispričao je redatelj Igor Goić.

Ovaj kvartet ima veliki razlog za sreću jer u kratko vrijeme koliko postoje publici su se uvukli pod kožu jer pružaju nešto drugačije, nešto čega nema na domaćoj sceni. Razne arije, kancone, domaće i stare evergreene predstave publici na svoj jedinstveni način, a do sada su uspjeli rasprodati koncerteod Rijeke do Dubrovnika te dva koncerta u Zagrebu – onaj u Lisinskom u veljači i onaj prošlog ljeta na Gradecu.

Nakon ljetnih koncerata u Ninu, Solinu, Lokrumu i Opatiji, Pagu i Funtani na red stižu i ovi gradovi:

22.07. Kaštel Kambelovac, 31.07. Opuzen, 10.08. Slano, 23.08. Rogoznica.