Podijeli objavu

Publika će tijekom sljedeća dva tjedna na službenoj web i Facebook stranici, te na javnom Viber profilu Cesarice moći glasovati za grupu Detour i pjesmu “Bez tebe”, Sašu Lozara i pjesmu “Da”, Ivana Zaka i njegovu pjesmu “Idu dani”, Jelenu Rozgu i pjesmu “Najbolji dan” te Vatru i Massima s pjesmom “Nama se nikud ne žuri”.

Cesarica je nagrada publike za hit godine, a kako bi se publici predstavio što veći broj najuspješnijih i najpopularnijih pjesama, svakog mjeseca u posebnom izdanju glazbene emisije PopRock.hr publici se predstavlja pet pjesama koje u tom mjesecu konkuriraju za Cesaricu.

Ona pjesma koja u pojedinom mjesecu osvoji najveći broj glasova publike bit će nominirana za Cesaricu te u prosincu ulazi u drugi krug glasovanja. Publika će tada od nominiranih pjesama birati hit godine koji će osvojiti glavnu nagradu za hit godine – Cesaricu.

Nakon završenog glasovanja publike za pjesme predložene u lipnju, za prestižnu je titulu hita godine nominirana je pjesma „Pruži mi ruku“ koju izvodi Zsa Zsa, a autorski potpisuju Bojan Šalamon Shalla i Ante Pecotić.

Pjesme koje su u konkurenciji za titulu hita mjeseca u srpnju su: Detour “Bez tebe”, Saša Lozar “Da”, Ivan Zak “Idu dani”, Jelena Rozga “Najbolji dan” te Vatra ft. Massimo “Nama se nikud ne žuri”.

Perjanice hrvatskog novovalnog popa sastav Detour predstavljaju novu pjesmu “Bez tebe”, ujedno treći službeni singl s njihovog nadolazećeg četvrtog studijskog albuma. Nakon lepršave, poletne, plesne i općeprihvaćene “Zaljubila sam se”, te protestne, himnične koračnice “Biram”, autor i producent Nenad Borgudan servirao nam je pravi čistokrvni power pop naslov ljubavne tematike. Njime nas popularna petorka sve bliže uvodi u svoj novi studijski album koji bi pod imenom “TourDetour” svjetlo dana trebao ugledati sredinom 2018. godine.

Za aranžman su zaslužni svi članovi grupe, za produkciju Nenad Borgudan, a za miks i mastering Srđan Sekulović – Skansi.

Video broj za singl ‘Bez tebe’ koji je vrlo ekspresno zasjeo na vrhove top lista gdje bio 1. na listi Hrvatskoga radija, te među top 5 mjesta na HRtop 40. Spot je djelo redatelja i multimedijalnog umjetnika Dalibora Brkića.

Inicijalna ideja za spot prema riječima njegovog autora došla je iz stiha ‘bez tebe mogu sve ali ne mogu disati’. Ta uvjetovanost i paradoks potakli su ga na metaforu o svemiru i disanju, o beskraju mogućnosti sve(mira), te kisiku kao esenciji života ali i ograničenju u tom stalnom okruženju.

Nakon velikog hita i miljenice radijskog etera “Tajno”, svestrani i talentirani glazbenik Saša Lozar objavljuje novu pjesmu jednostavnog i simboličnog naziva “DA”.

Autor novog singla je odličan suradnik i veliki autor mnogobrojnih hitova, Predrag Martinjak Peggy ujedno zaslužan za uspješnice Massima i Nine Badrić. Uz Predraga Martinjaka spominjemo koaranžera Bojana Šalamona Shallu, koji ujedno potpisuje  mix i mastering. Peggy i Saša vješto pronalaze formulu i najavljuju jedan novi glazbeni zvuk koji Lozaru savršeno odgovara.  Karakter pjesme je sam po sebi plesan, tako da bi se singl “DA” mogao najaviti kao prava plesna bomba, idealan za klupsku scenu i remixeve.

Pjesma ima svoju afirmativnu notu; naslov pjesme tzv. jednostavnog predznaka riječi “DA”, odiše pričom u kojoj se svi pronalaze. Da, ljubavna je, ali puna ritma, feelinga i dobre glazbe. Vjerujemo da će se mnogi prepoznati te prepustiti njenim stihovima i zaraznom plesnom ritmu.

Snimljen je video spot po redateljskom palicom Filipa Filkovića, producentice Renate Lučić i snimatelja Ivana Zadre, a spot se nadograđuje na estetiku i zvuk koji je pokrenut pjesmom i spotom “Tajno”.

Glazbenik koji zadnjih godina niže uspjeh za uspjehom, ponovno je pripremio nešto posebno za svoju vjernu publiku.

Inspiraciju starim pjesmama i prošlim vremenima, kojih se svi sjetimo sa sjetom, Ivan Zak je pretočio u novu pjesmu “Idu dani”.

Ovo je prva pjesma koju Ivan snima u svom novom studiju La Bamba, sa najjačim glazbenicima u Hrvatskoj, a koja će se naći na njegovom novom albumu:

“Pjesma ‘Idu dani’ dolazi iz moje autorske radionice, obzirom je moja malenkost zaslužna za glazbu, tekst i aranžman. Posebno sam ponosan što je ovo prva skladba iz mojeg novog studija ‘La Bamba’. Nakon duže stanke u tom studiju, koji kreativno djeluje na mene, radio sam na pjesmama za novi album. Pjesmu prati i video spot, snimljen u režiji Daria Lepoglavca.”

Beskrajni niz koncerata uz krunu dosadašnje karijere, spektakularni nastup u prepunoj Areni Zagreb, odlični hitovi, Ivanu su dodatni vjetar u leđa i motiv za daljni rad i napredak u svakom pogledu.

Sigurno smo kako će i ova skladba, kao i protekle uspješnice, pokupiti same pohvale i simpatije, te pronaći put do srca fanova, koji jedva čekaju svaki novi Ivanov glazbeni projekt.

Svaka pjesma vlasnice najprodavanijeg albuma „Moderna žena“ u 2017. godini, Jelene Rozge, postaje hit, a njeni spotovi bilježe milijunske preglede na YouTube-u.

Pjesma “Najbolji dan” autorskog dvojca Tončija i Vjekoslave Huljić novi je Jelenin hit u kojem pjeva o novom početku. Nakon povratka iz Australije i pretrpanog koncertnog rasporeda, Jelena se iskreno obratila svojoj publici: “Nakon nebrojenih nastupa, nesebičnog davanja sebe publici, prijateljima, ljubavima, uzela sam neko vrijeme za onu koju sam najviše zanemarivala… sebe. Puna pozitivne energije nakon predivne i rekordne turneje po Australiji, probudila sam se i rekla: OVO JE MOJ NAJBOLJI DAN! I zato ga moram podijeliti s vama i cijelim svijetom. Volim vas, volite se…”

Aktualni singl još je jedan pokazatelj Jelenine dominacije radijskim i TV eterom. Za istoimeni spot Jelena je angažirala Sandru Mihaljević, a u spotu je zabljesnula u prekrasnim kreacijama ENVy rooma koje su naglasile njenu senzualnost.

Brojni uspjesi Jeleni su već priskrbili brojne nagrade i nominacije, među kojima je i ona za Cesaricu, a nove pjesme koje Jelena najavljuje spremno će dočekati i njena mnogobrojna publika.

Suradnja Vatre i Massima na pjesmi “Nama se nikud ne žuri” zaokružena je fantastičnim video spotom redatelja Filipa Filkovića Philatza. Pjesma je već u drugom tjednu emitiranja zauzela visoko drugo mjesto na nacionalnoj top listi HRtop40, a na prvom se mjestu zadržala puna dva mjeseca!

„Višemjesečno snimanje spota pokazalo se opravdanim jer je vizualno prikazana suština same pjesme o  ljubavi i prolaznosti“, kako navodi autor Ivan Dečak.

Filip Filković, uspješan mladi redatelj koji iza sebe ima poveliku listu suradnji s renomiranim domaćim glazbenicima, složio je vrhunskih 4 i pol minute videa kojei prati ugođaj pjesme.

Dva snažna izvođača udružila su snage, svatko je u snimanje  unio sve svoje znanje i entuzijazam, pa se rodila pjesma koja je odmah zamirisala na hit.

Produkciju potpisuju Vatrini provjereni suradnici Jura Ferina i Pavle Miholjević.

Na krilima superhita „Nama se nikud ne žuri“ Vatra je za 5. travnja 2019. u Domu sportova svečano i spektakularno obilježavanje dvadeset godina godina karijere. Okrugli će rođendan proslaviti i izlaskom novog, desetog albuma!