Podijeli objavu

Publika će tijekom sljedeća dva tjedna moći glasovati za Miju i pjesmu “Bezimeni”, pjesmu “Maksimalno” koju izvodi Jole, Ninu Badrić s pjesmom “Mijenja se vrijeme”, Franku i pjesmu “S tobom” te duet Zsa Zse i Vanne i pjesmu “Tragom tvojih tragova”.

Cesarica je nagrada publike za hit godine, a kako bi se publici predstavio što veći broj najuspješnijih i najpopularnijih pjesama, svakog mjeseca u specijalnom izdanju glazbene emisije PopRock.hr objavljuje se pet pjesama koje u tom mjesecu konkuriraju za glavnu nagradu.

Svaki mjesec, ona pjesma koja među pet predloženih hitova osvoji najveći broj glasova publike, bit će nominirana za Cesaricu i ulazi u drugi krug glasovanja koji će se održati u prosincu. Publika će tada između nominiranih pjesama birati hit godine koji će osvojiti glavnu nagradu – Cesaricu.

Nakon završenog glasovanja za pjesme predložene u mjesecu travnju, zahvaljujući glasovima publike, za prestižnu titulu hita godine nominirana je pjesma „Ako te pitaju“ koju izvodi Petar Grašo, a potpisuje cijenjeni autorski dvojac Tonči i Vjekoslava Huljić.

Pjesme koje su u konkurenciji za Cesaricu u mjesecu svibnju su: Mia “Bezimeni”, Jole “Maksimalno”, Nina Badrić “Mijenja se vrijeme”, Franka “S tobom” te Zsa Zsa & Vanna “Tragom tvojih tragova”.

Pjesmu „Bezimeni“ Mia Dimšić prvi put je uživo predstavila na CMC festivalu u Vodicama prošle godine, a pjesma je vrlo brzo postala apsolutni hit te je ove godine nagrađena i Porinom u kategoriji Pjesma godine.

Pjesmu koja nosi iznimno snažnu poruku napisala je sama Mia, a o njenom nastanku kaže: “Pjesma je nastala nakon neugodnog iskustva na jednoj svirci, kada nas je jedan gospodin napadao s svojim željama koje mi nismo mogli ispuniti. U tom trenu se nisam uopće željela raspravljati s njim, samo sam pomislila – kako ćeš ti dobiti svoju pjesmu. I “Bezimeni” je upravo ta pjesma, pjesma koja govori o glasnoj većini koji svoje mišljenje nameću ljudima oko sebe. Moj savjet je – pustite ih, neka viču, a vi dalje radite po svom, jer to je jedini ispravan način da se postignu velike stvari u životu.”

Pjesma je dobila izniman aranžman koji je djelo Branimira Jovanovca Banija, a isti je inspirirao Marka Zeljkovića – Zelju da za ovu pjesmu napravi spot koji nevjerojatno odražava sadržaj pjesme.

Da je sve što jedan od najpopularnijih hrvatskih pjevača Jole napravi hit pokazuje i njegov singl “Maksimalno”. Za ovaj singl, kao i za mnogobrojne druge Joline uspješnice korištena je dobitna kombinacija teksta i glazbe iz tvornice hitova svima dobro znanog bračnog para Huljić koje Jole inače naziva svojim glazbenim roditeljima. Tako stihovi s potpisom Vjekoslave Huljić o minimalnoj i maksimalnoj neuzvraćenoj ljubavi nisu u suprotnosti sa živim ritmom za koji se pobrinuo Tonči Huljić, već se, poput poznatih supružnika, idealno nadopunjuju. Aranžman potpisuje Leo Škaro.

U videospotu je atmosferu pjesme dočarao redatelj Rino Barbir, a iako pjesma pjeva o neuzvraćenoj ljubavi, Jole u svom poznatom izdanju i ovoj tematici daje određenu vedrinu zbog čega ne sumnjamo da će poput i ostalih njegovih pjesama doživjeti veliki uspjeh.

Foto Nina Badrić: Oriflame promo

Nina Badrić, jedna od najpopularnijih glazbenih diva, oduševila je fanove diljem regije svojim novim izgledom, ali i novom pjesmom ”Mijenja se vrijeme”. Komplimenti za pjesmu i izgled pljušte sa svih strana, a njezini su obožavatelji puni hvale za novu Ninu. Novim singlom Nina se vratila na početke svoje karijere, kada je dominirala klupskom scenom, te ponovo na ove prostore hrabro donijela dašak svjetskog zvuka.

Pjesmu autorski potpisuje Predrag Martinjak Peggy, a za produkciju je zadužen Baby Dooks (David Vurdelja).

Podsjetimo, Nina Badrić s pjesmom ‘Dani i godine’, koju autorski potpisuju Nina Badrić i Predrag Martinjak, prošlogodišnja je dobitnica prve Cesarice. Uz glavnu nagradu, koja joj je uručena na svečanoj dodjeli koja se održala na splitskim Prokurativama u izravnom televizijskom prijenosu na Prvome programu HTV-a, pjesma ‘Dani i godine’ osvojila je i nagradu za radijski hit godine.

Nakon gotovo četverogodišnje stanke, Franka se vratila svojoj najvećoj ljubavi – glazbi. Pjesma pod nazivom “S tobom” rezultat je duže potrage za iskrenom pjesmom s kojom će se Franka osjećati dobro: “Predugo je prošlo. Sve se promijenilo, ali i u tom metežu životnih promjena i izazova, jedna stvar je moja konstanta. Ta ljubav ne blijedi s vremenom“. Izrazito emocionalna ljubavna balada za Franku čini ostvarenje želje da pjesmom vlada emocija: “Pjesma me osvojila na prvu i uživam u apsolutno svakom tonu. Nadam se da će se i vama svidjeti i da će uljepšati i vaš život, baš kao što je i moj” poručila je Franka fanovima krajem prošle godine. A oni su je u vrlo kratkom roku nagradili pozitivnim komentarima i poručili joj kako nisu mogli poželjeti bolji povratak. Pjesma je još uvijek na top ljestivici HR Top 40, a na YouTubeu bilježi preko 3 i pol milijuna pregleda.

Autor glazbe je Branimir Mihaljević, teksta Neno Ninčević, dok su spot režirali Sandra Mihaljević i Igor Ivanović.

Pjesma “Tragom tvojih tragova” spojila je Vannu i Zsa Zsu, dvije vrsne pjevačice koje pobuđuju velik interes publike svojim pjesmama, vokalnim bravurama, ali i atraktivnim izgledom.

Kako je došlo do ove suradnje objašnjava Vanna: “Ante Pecotić pjesmu je namijenio meni, no kada mi je pustio demo verziju u Zsa Zsinoj izvedbi rekla sam da to mora biti naš duet jer je pjesmu otpjevala predobro da bi bila izostavljena. A i moji klinci Zsa Zsu jako vole pa je to bio dodatni razlog za suradnju.”

I Zsa Zsa za svoju kolegicu ima samo riječi hvale: “Slušala sam Vannu kao klinka i velika mi je čast stajati rame uz rame s istinskom hrvatskom glazbenom divom. Vanna je moj uzor, a njene pjesme izvodim i na svojim nastupima.”

Inspiraciju za ovu dojmljivu pjesmu autor Ante Pecotić pronašao je u “čovjekovoj vječnoj potrazi za jedinom energijom koja je ukorijenjena u svima nama od pamtivijeka, a to je potreba da pružamo i dajemo ljubav, da volimo i budemo voljeni”. Tragom lirike pjesme vodio se i redatelj videospota Nevio Smaić smjestivši radnju u mističnu šumu koja simbolizira prepreke na koje nailazimo tražeći izgubljeni dio sebe.

Moderna produkcija koja suvereno korača uz svjetske glazbene trendove djelo je Bojana Šalamona Shalle.

Za predložene pjesme s liste za svibanj publika može glasovati do petka, 1. lipnja u ponoć, putem online kanala za komunikaciju:

Facebook stranice Cesarica
Viber javnog profila Cesarica
Glasovati se može i na službenoj stranici