Podijeli objavu

Publika će tijekom sljedeća dva tjedna moći glasovati za Željka Bebeka i Olivera Dragojevića ‘’Ako voliš ovu ženu”, Antu Casha i pjesmu “Ante”, Jelenu Rozgu “Ne pijem, ne pušim”, Marka Kutlića “Srce se spasilo” te Nenu Belana & Fiumense i “Zvijezda moga sna”.

Cesarica je nagrada publike za hit godine, a kako bi se publici predstavio što veći broj najuspješnijih i najpopularnijih pjesama, svakog mjeseca u specijalnom izdanju glazbene emisije PopRock.hr objavljuje se pet pjesama koje u tom mjesecu konkuriraju za glavnu nagradu.

Za mjesec ožujak u konkurenciji su bile pjesme trećeg kvartala 2017. godine pa će se na taj način obuhvatiti cijela prošla godina te će se potom u izbor uključiti i aktualne pjesme iz 2018. godine.

Svaki mjesec, ona pjesma koja osvoji najveći broj glasova publike bit će nominirana za Cesaricu i ulazi u drugi krug glasovanja koji će se održati u prosincu, a publika će između nominiranih pjesama birati hit godine.

Nakon završenog glasovanja za pjesme predložene u mjesecu veljači, zahvaljujući glasovima publike, za prestižnu titulu hita godine nominirana je pjesma „Ono nešto naše“ koju izvodi Željko Bebek, autorskog dvojca Branimir Mihaljević – Fayo.

Pjesme koje su u konkurenciji za Cesaricu u mjesecu ožujku su: Željko Bebek i Oliver Dragojević ‘’Ako voliš ovu ženu”, Ante Cash “Ante”, Jelena Rozga “Ne pijem, ne pušim”, Marko Kutlić “Srce se spasilo” te Neno Belan & Fiumens “Zvijezda moga sna”.
Emotivna balada “Ako voliš ovu ženu”, autora Nenada Ninčevića i Branimira Mihaljevića, a koju su otpjevali glazbene legende Željko Bebek i Oliver Dragojević, ekspresno je zauzela prva mjesta domaćih top lista. Pjesma se nalazi i na aktualnom albumu Željka Bebeka “Ono nešto naše”. Vrhunski glazbenici interpretacijom su oduševili i struku i publiku, a pjesma “Ono nešto naše” nominirana je za Porin u prestižnoj kategoriji Pjesma godine. Legendarni pjevač Oliver Dragojević ove godine nagrađen je Porinom za životno djelo.

U Imotskom vikneš Ante i pola grada se okrene. Ako to nije inspiracija za pjesmu, onda ne znam što jest – kaže Ante Cash o novom hitu “Ante” koji je do sada skupio više od dva milijuna pregleda na YouTube-u. Imotski reper želio je da mu gost u spotu bude Ante Gotovina, no general je ponudu odbio. Cash je do sada lansirao uspješne hitove “Vakula”, “Milena” i “Angelina Jolie”, a posljednja pjesma “Ante” ponavlja uspjeh prethodnih singlova.

Hit popularne splitske pjevačice Jelene Rozge “Ne pijem, ne pušim”, vesela je i poletna pjesma autora Vjekoslave i Tončija Huljića. Pjesma je nastavila niz uspješnih prethodnih singlova s albuma „Moderna žena“, koji je najprodavaniji domaći album prošle godine za koji je Jelena dobila nagradu Hrvatske diskografske udruge. Spot za pjesmu posveta je jednom od Jeleninih najdražih spotova “Addicted To Love” Roberta Palmera.

Marko Kutlić, nakon izlaska iz benda Pravila igre, započeo je uspješnu solističku karijeru, a prvi singl “Srce se spasilo” odmah je osvojio radijski eter. Pjesma, za koju je glazbu napisao sam Marko i tekst Aleksandar Čubrilo, govori o nesretnoj ljubavi. Za mladog pjevača ova pjesma ima posebno značenje.

– Napravio sam nešto drugačije od onoga što ste dosad mogli čuti od mene, ozbiljnije i nešto što više opisuje mene kao osobu – kaže Kutlić.

Za predložene pjesme s liste za ožujak publika može glasovati do petka, 6. travnja u ponoć, putem online kanala za komunikaciju:

Facebook stranice Cesarica https://www.facebook.com/cesarica (kliknuti na ‘pošalji poruku’), Viber javnog profila Cesarica https://chats.viber.com/cesarica
Glasovati se može i na službenoj stranici cesarica.org