“Čemu otpor nemaš di…“, poručuje Krešo Bengalka novim singlom

Podijeli objavu

Diskografska kuća Menart s ponosom predstavlja novi singl Kreše Bengalke pod imenom „Otpor“. Pjesma „Otpor“ ujedno je najavni singl Krešinog nadolazećeg albuma.

„Pjesma dočarava atmosferu u kojoj se pojedinac mora predati jačoj ideji odnosno svim vrjednijim okolnostima modernog života. Tekst pjesme sam pisao u trenutku emocionalnog sloma, a glazbu sam skladao u vrijeme kad sam bio psihički najstabilniji što je na koncu ispao jako zanimljiv spoj. Najveći naglasak u pjesmi je na odrastanju i emocionalnom sazrijevanju kao bitnom faktoru životnog ciklusa.“ – izjavio je splitski reper i prvak tvrdog đira.

Autor teksta, glazbe i aranžmana je sam Krešo Bengalka, pravim imenom – Krešo Kulašin, za solažu na gitari zaslužan je Mario Civadelić iz grupe Best, a za prateće vokale Krešina mama Jadranka koja je članica ženske klape Salona. Pjesma je snimana u Krešinom kućnom studiju, a za završnu obradu zvuka pobrinuo se Vedran Zenzerović – Vrh.

Foto: Vojan Koceić

Za istoimenu pjesmu snimljen je i video broj čiji je autor Vojan Koceić, a snimatelj Milan Latković. U spotu se pojavljuje i Gabrijela Periš, prošlogodišnja Miss Adriatic Hrvatske, od ranije poznata iz Krešinih spotova.

Rap glazbenik iz Splita, kroničar priča s ulice s desetljetnim stažom, iza sebe ima dva studijska albuma („Finale“ i „Split ZOO“), a pjesma „Otpor“ je uvodni singl za nadolazeći novi album koji će biti objavljen sredinom 2019.