Carla Belovari: “Stvaranje albuma je za mene bio i proces odrastanja”

by ruj 10, 2017Domaća glazba, Intervju

Nakon dugogodišnjih najava i sedam godina koliko je Carla Belovari na glazbenoj sceni, objavila je debitantski album znakovitog naslova ”Soul na ranu” i oduševila nas.

Naziv albuma je prilagođena igra riječima, naime jako volim Soul glazbu i uvijek sam slušala tu vrstu glazbe, uz Blues, Rhythm & Blues, Gospel, Jazz, Funk. Omiljena glazba mi je uvijek liječila um i dušu, pa mi se zato činilo zgodno svoj album nazvati tako – kazala nam je Carla Belovari.
Album sadrži 14 mojih autorskih pjesama. A na njemu gostuju Neno Belan, Mario Huljev i band Protokool te Matija Dedić.

Izdvojili bi gostovanje Matije Dedića, kako je došlo do suradnje s njim na albumu i pjesmi “Melodija”?
Matija mi je jedan od najboljih muzičara trenutno uopće, i volim njegov zvuk i “language”. Na toj mi se osobito važnoj pjesmi pridružio nakon što sam ga zamolila da presluša stvar pa joj je dao posebnu čar.

Tu je jedan cijeli tim ljudi koji je dao pečat na novom albumu producenti poput Silvija Pasarića, Roberta Funčića, Baby Dooksa i Kooladea, no važno je napomenuti da album ipak odiše tvojim autorskim potpisom?
– Da, svaku sam pjesmu ja napisala, a većinu sama, no u nekim su mi se pjesmama pridružili dragi prijatelji i suradnici koji su i producirali pjesme. A neke, poput “Bilo bi lako” i “Mome bratu”, sama sam i napisala, odsvirala, otpjevala i producirala.

Tko je radio cover albuma?
– Naslovnica je akvarel moje iznimno talentirane i drage prijateljice Iris Mihatov Miočić, a na pozadini se nalazi njen crtež. Booklet sadrži fotografije mog također iznimno nadarenog prijatelja Marka Vučenika, koje je pak obradio prijatelj Marko Pavlović, a sve skupa uskladio i dizajnirao je Siniša Cvahte. Kao što vidite, sve mahom prijatelji. Tako je i najbolje.

Koliko si sazrijela na ovom glazbenom putovanju, od tvojih početaka?
– Stvaranje albuma je za mene bio i proces odrastanja, a prije svega došla sam do saznanja što želim, a što ne želim. Bio je to trnovit, težak, ali i oslobađajući put i slobodno mogu reći da sam naučila jako puno.

Koju pjesmu bi na novom albumu “Soul na ranu” izdvojila kao najdražu?
– Najdraža mi je “Bilo bi lako”, jer ima posebno značenje za mene – poslušajte ju pa ćete procijeniti zašto; a posebno mi je i važna jer sam ju, kao što rekoh, i sama producirala i aranžirala i sigurna sam da je će moj glazbeni put nastaviti u tom tonu.

Koji su sada planovi za dalje, radi li se na novom singlu kroz jesen?
– Naravno, već je sve u pripremi i veselim se. Planiram i nekoliko koncertnih predstavljanja albuma.

Kakve su rekacije tvoje publike na album?
– Reakcije su mahom izričito pozitivne, i pokrivaju svaki spektar ljubavi i poštovanja što mi je naravno predivno. Jako sam sretna što su svi tako dobro prihvatili moj album.

Guštaš li u svemu ovome, u glazbi, pisanju pjesama, pjevanju….imaš li vremena za sebe?
– Pa to je moj život, uživam u svakom trenutku i provodim kvalitetno vrijeme sa sobom i ljudima koje volim. Radim ono što volim i tako, nadam se, nadahnjujem i druge. Postoji li išta bolje? 🙂

Što bi poručila čitateljima portala glazbeni.info?
– Zahvaljujte se na mogučnosti života svakoga dana, živite tako da volite druge i sebe, i nemojte odustati od svojih snova.

Vrijeme uloženo u stvaranje albuma pokazat će koliko je Carla kao kompletan autor, izvođač i tekstopisac sazrijela na svom glazbenom putu.

Podsjetimo, CD “Soul na ranu” potražite u Dallas Music Shopu u Rijeci i ostalim prodajnim mjestima dobre glazbe. Album možete preslušati i na Deezeru.