CAMBI. predstavljaju spot za ljubavnu baladu ‘Od milijun samo jedna’

by tra 21, 2022Domaća glazba, Izdvojeno, Nova izdanja, Vijesti

Vokalni sastav CAMBI. nedavno je objavio ljubavnu baladu ‘Od milijun samo jedna’ s kojom će nastupiti na ovogodišnjem izdanju Zagrebačkog festivala, a sada predstavljaju i njezin spot, u režiji Ivana Trpimira Lozića. Priču spota smjestili su u starom tunelu kroz kojeg je nekoć prolazila sinjska rera odnosno uskotračna željeznica koja je spajala Sinj i Split te Kaštel Sućurcu, u najstarijoj kaštelanskoj obrambenoj kuli sagrađenoj 1392. godine. Danas je na toj lokaciji izložbeni prostor Podvorje koji je poslužio kao idealna kulisa za priču ‘Od milijun samo jedna’.

Četvorica lead vokala sastava CAMBI., Jure NikolićSandro GrbecLuka Čulić i Joško Tranfić o pjesmi autora Andreja Babića kažu: Više od godinu dana smo tražili ljubavnu baladu koja bi mogla dostojno zamijeniti našu pjesmu ‘Zaljubljen’. Kada nam je u ruke došla ‘Od milijun samo jedna’ znali smo da smo pronašli upravo to ionako ona nema namjeru biti u ničijoj sjeni. Pjesma možda govori nesretnoj ljubavi, ali emocija kojom zrači i glazba koja ju nosi. ipak ostavaljaju pozitivan dojam. Upravo je taj kontrast nesretne ljubavi i pozitivih vibracija nit vodilja spota koji je pun odnosa svjetla i tame. Poruka pjesme i spota je upravo ta da prava ljubav ne mora nužno biti tužna priča, iako nema sretan kraj. Imati u životu nekoga koga voliš više od svega blagoslov je sam po sebi, i svatko tko je tako nešto doživio, zna o čemu govorimo.”

Foto | Marita Bulimbašić

Ivan Trpimir Lozić odgovoran je za režiju, kameru i montažu, a o ideji i spotu je ispričao: “Pjesma ‘Od milijun samo jedna’ iznimno je inspirativna; toliko da je u meni odmah izrodila više ideja, prvenstveno jer osjećam njezinu emociju u osobnom životu. Slatke su brige u takvoj situaciji ograničiti kreativnost. Kad u ljubavi potpuno predaš sebe drugoj osobi, ona postaje dio tvog bića. A onoga trenutka kad i ako je moraš pustiti, ona se udaljava. Ne možeš vratiti vrijeme unatrag, ali ključ koji otvara ladice sjećanja, kako lijepih, tako i tužnih, zauvijek ostaje u tvojim rukama. Preboljeti je teško, gotovo i nemoguće, posebno kad te od milijun samo jedna, jedina koja je vrijedna, ljubavi pusti žedna.”

‘Od milijun samo jedna’ u spotu je bila Ljiljana Čulić, a ljubavnu priču glavnih aktera fotoaparatom je zabilježila Marita Bulimbašić.