Čak 15 pjesama Zagrebačkog festivala među najemitiranijima u Hrvatskoj!

by tra 24, 2022Domaća glazba, Festivali, Nova izdanja, Vijesti

Ulogu Zagrebačkog festivala kao najboljeg izloga domaćeg pop stvaralaštva ovog je tjedna potvrdio i ulazak čak 15 festivalskih pjesama na listu Top 40 najemitiranijih pjesama u Hrvatskoj!

Na listi su se tako našle pjesme Detoura, Luke Nižetića, Letećeg Odreda, Cambija, Ivane Marić, Alena Đurasa, Zembo Latifa, Igora Drvenkara, Matea Pilata, Bete Sudar, duet Nikoline Tomljanović i Sandra Bastijančića, Harija Rončevića, Tedija Spalata, Nele i Whiteheadsa. Svih njih gledat ćemo na 69. Zagrebačkom festivalu u četvrtak, 28. travnja, uz izravan televizijski prijenos na HTV-u!

Ne pamtim da je neki festival odmah po predstavljanju pjesama imao toliko puno pjesama u samom vrhu top lista. Vjerujem da će svih 20 pjesama u nekom trenutku biti u top 20, nekima se to dogodilo prije festivalske večeri, a neke će se tamo naći nakon festivala. To je dokaz dobrog odnosa festivala i autora koji svoje najbolje pjesme šalju upravo na Zagrebački, ali i rezultat dobrog rada cijele festivalske ekipe. Time nastavljamo dobru tradiciju mojih prethodnika, a pobjedničkoj pjesmi, koja god to bude, želim da kao i prošlogodišnja dobije nominaciju Porin za pjesmu godine“, izjavio je Branimir Mihaljević, umjetnički direktor Zagrebačkog festivala.

U organizaciji Hrvatskog društva skladatelja, ovogodišnji Zagrebački festival još će jednom predstaviti modernu audiovizualnu produkciju, uz sjajne glazbenike i orkestar predvođen Antom Gelom.