Budi volonter u odličnim projektima udruge P.A.R.K.

by stu 17, 2017Domaća glazba, Strana glazba, Vijesti

Šibenska udruga za promicanje nezavisne kulture P.A.R.K. krajem ove godine slavi šesti rođendan i sedam godina uspješne organizacije kulturno-glazbenih manifestacija u gradu. Ekipa koja stoji iza već tradicionalnih projekata Kulturaljka i Regius festival, poziva sve zainteresirane da se uključe u rad udruge. Poziv je namijenjen svima koji imaju znanja i iskustva u fotografiji, videu, montaži, web dizajnu, grafičkom dizajnu, marketingu, promociji, društvenim mrežama, ugostiteljstvu.. ali i svima drugima koji žele savjetom, preporukama i idejama sudjelovati u projektima udruge P.A.R.K.

Udruga P.A.R.K. (Pokretači alternativnog razvoja kulture) nezavisna je, neprofitna i volonterska udruga za mlade osnovana 2011. godine u Šibeniku. Pokrenuta je s ciljevima aktivnijeg uključivanja mladih u kulturni život grada, obogaćivanje glazbene i koncertne ponude Šibenika, dobivanja prostora za kreativno izražavanje mladih i poticanje kulture nenasilja u društvu.

Preko 40 kulturno-glazbenih manifestacija

U proteklih sedam godina organizirali smo preko 40 kulturno-glazbenih manifestacija (koncerti, festivali, tribine, radionice, izložbe, filmske projekcije, plesni sadržaji…) u sklopu kojih smo uključili mnoštvo mladih Šibenčana i dali im priliku da njihovi talenti, želje i ideje dođu do široke publike. Ukazivali smo gradskim vlastima na problem ne imanja prostora kao što je klub mladih u gradu, skupljali smo potpise potpore i predlagali realna rješenja. U Šibenik smo kroz svoje projekte do sada doveli preko 80 bendova najrazličitijih glazbenih žanrova iz 6 zemalja regije. Osim vlastitih manifestacija konstantno sudjelujemo u kvalitetnim projektima drugih udruga i pomažemo u realizaciji programa za koji mislimo da su potrebni Šibeniku.

Parkaši već sedam godina organiziraju dvodijelnu kulturno-glazbenu manifestaciju Kultutaljka i regionalni glazbeni festival Regius, a zadnje dvije godine i međunarodni festival bass glazbe – Membrain. Uz to, ove godine su sudjelovali u organizaciji mnogih festivala, koncerata i partija koje su organizirale prijateljske udruge i pojedinci. Zadnji projekt u koji je udruga P.A.R.K. uključena je Nox festival koji je prošli vikend oživio napuštenu uvalu Minerska i ponudio odličnu zabavu za sve partijanere iz Šibenika i okolnih gradova.

Svi zainteresirani za sudjelovanje u projektima udruge P.A.R.K. mogu se javiti na e-mail adresu [email protected] ili Facebook stranicu udruge.