Podijeli objavu

Priroda kao izvor života, opjevana u novom ethno deep house hitu Maria Rucnera, zasigurno će oduševiti sve zaljubljenike u urbani ethno zvuk i prirodne ljepote Hrvatske. Video uradak koji odskače od današnjih izdanja neće vam prikazati skandaloznost umotan u žuti celofan, dapače smirit će vas, opustiti i dovesti tamo gdje izvor života i počinje-na vrelo izvora rijeke Korane, nedaleko od Karlovca u čaroban kraj Barilovića, gdje je i spot sniman.

Autor glazbe i teksta Sven Gleda zapakirao je ovaj ethno zvuk u moderne deep house ritmove, a Mario Rucner ukrasio klasičnim zvukom viole. Zvuči nestvarno, baš kao i sam spot koji će vas za trenutak odmaknuti od sivila i odvesti u one najljepše boje-boje prirode.

Pjesma je nastala na poziv direktora festivala Jurice Pađena i Tomislava Šojata na festival Neumu, za koji je i snimana. Mario Rucner odlučio se predstaviti publici sa autorskim modernim ethno zvukom, koji je ukrasio klasičnim elementima, a možemo slobodno reći, da će i publika po prvi puta moći čuti autorski ethno klasik deep house uradak.

Posvećena izvorima života- prirodi, životinjama, a i nama samima ljudima, pjesma propagira prirodne ljepote prekrasnih živopisnih krajolika rijeke Korane u Bariloviću, inače kraju koji je prepun prirodnih čuda, od čistih izvora, čarobnih livada i šuma, spilja i netaknutih prirodnih kutaka punih životinjskog svijeta. Još jedan neotkriven raj za sve zaljubljenike u prirodu.

Sama ideja za ovaj spot rodila se spontano: „Došao sam u taj kraj prije 7 godina i ostavio me bez daha. Priroda koja vas okružuje zaslužuje da bude prikazana i opjevana, a ovdje sam upoznao i svoju dugogodišnju prijateljicu Ivu Latin od koje sam kupio konja Dakotu, koji se inače i pojavljuje u ovom spotu. Dakota je izvorni potomak Appaloosa indijanske rase konja“- kaže Mario.

Osim rađanju života u prirodi pjesma govori o rađanju još jednog života-naime Mario sa svojom suprugom Tihanom, koja se također pojavljuje u ovom spotu na jesen očekuje sina.Tihana je kao i Mario veliki zaljubljenik u prirodu i zajedno često otkrivaju prirodne ljepote Hrvatske, koje je Mario već i prikazivao u nekim svojim hitovima (od Like, kontinentalne Hrvatske, pa sve do Dalmacije).

Mariu su se u pjesmi pridružile i članice KUD-a “Barilović”: Ivana Magdić, Ivana Grman, Karla Belavić i Helena Polović, društva koje u istoimenom mjestu i općini, koje djeluje već 22 godine. Hrvoje Gojak voditelj društva prilagodio je njihovo pjevanje deep house klasik temi, što im je bilo novo iskustvo. Djevojke u spotu nose svečanu narodnu nošnju barilovićkog kraja, a pojavljuju se ispred dvorca obitelji Barilović koji je u srednjem vijeku bio glavna brana u obrani od Turaka.

Inače Mario Rucner je dosta tražen i može se pohvaliti sa mnogim svirkama po Europi, a uz Michael Jacksona jedini je i izvođač koji je bio pozvan na otok Borneo u državu Brunei. Hrvatsku je prošao uzduž i poprijeko po klupskoj sceni, brojnim eventima, koncertima, a zbog izuzetno zabavnog i atraktivnog nastupa i ovo će mu ljeto biti radno!

Mario Rucner: „Puno sam proputovao i slobodno mogu reći da je Hrvatska rijetko lijepa zemlja, sa prekrasnom prirodom, pitkom vodom kao izvorom života o čemu i ova pjesma i govori“