Buđenje predstavilo novi singl zaraznog funky zvuka – “Budi moja”

by stu 7, 2017Domaća glazba, Nova izdanja, Vijesti

Grupa Buđenje nastavlja tamo gdje je započela pjesmom “Samo ti, samo ja”. U tom smjeru ide i novi singl “Budi moja” u kojem se čuje njihov prepoznatljivi pop/rock zvuk uz dodatak funky gitare i zanimljivog synth zvuka truba. Glazbu i tekst za novi singl napisao je pjevač benda, Darko Bakić, a produkcije se već uobičajeno prihvatio klavijaturist Igor Ivanović. Pjesma je premijerno predstavljena u emisiji “Music Pub Zlatka Turkalja” na Drugom programu Hrvatskog radija.

“Pjesmu posvećujemo svim parovima koji su nakon prve ispaljene petarde napustili sigurnost višegodišnjeg stambenog kredita i upustili se u oscilirajuće tržište podstanarskih stanova.
Poruka ove pjesme je da ne prekidate vezu olako i pod dojmom jedne svađe. Pokušajte još jednom. Ljubav se možda krije između anuiteta kredita i drugih suvremenih pritisaka“, poručuju iz Buđenja.

U tijeku je i snimanje videospota kojeg radi Tomislav Pović

Podsjećamo, Buđenje je prošlim hitom “Samo ti, samo ja”, koji je također odisao funky zvukom, osvojilo brojne radijske postaje te je singl proveo više od pola godine na vrhu HR Top 40 liste. Osim toga Buđenje će ovu godinu pamtiti i po nastupu u pulskoj Areni kao predgrupa glazbenom velikanu Stingu, što je bio najveći trenutak njihove karijere. “Ovaj nastup bio je idealna prilika da pokažemo kako je Buđenje jedan ozbiljan bend za ljude koji nisu slučajno kao publika na ovom koncertu“, izjavio je tada Darko Bakić, frontmen Buđenja.