Bryan Adams u Zagrebu

by stu 2, 2017Koncerti, Strana glazba, Vijesti

NAJROMANTIČNIJI KONCERT GODINE

(PO) PRVI PUTA U ZAGREBAČKOJ ARENI, 9.11.2017

Bryan Guy Adams, kanađanin engleskog podrijetla, definitivno je jedan od onih izvođača koje slušamo »cijeli život« i pjevušimo njegove hitove, poput »Everything I do«, »Have you ever really loved a woman«, »Run to you«, »Please forgive me« i još mnogi drugi, stoga ne čudi da je dobitnik mnogih nagrada i nominacija, od kojih su najprestižnije – 20 Juno nagrada, 15 Grammy nominacija te pobjeda u kategoriji Najbolja pjesma napisana za film (Roobin Hood, »Everything I do«).

Ovaj se svestrani umjetnik, s prodanih više od 100 milijuna albuma diljem svijeta, učinio jednim od najprodavanijih izvođača svih vremena! Uz pjevanje, sviranje i pisanje, Adams daje svoj obol i u svijetu fotografije, a ništa manje važan doprinos daje kroz svoju fondaciju The Bryan Adams fondation te kroz aktivizam u borbi za prava/zaštitu životinja.

Bili njegov fan ili ne, svakako mu moramo priznati zavidnu i prije svega – aktivnu karijeru, dugu više od 35 godina, čime se rijetko koji  muzičar može pohvaliti! Adams ne samo da, poput nekih svojih kolega, ne živi na starim lovorikama, već naprotiv, konstantno evoulira i ničime ne idaje naslutiti da bi mogao usporiti! Najnoviji album »Get up«, ujedno  je i njegov 13. studijski album, nastao u suradnji sa dugogodišnjim suradnikom Jim Vallanceom i producentom Jeff Lynneom, glasovitim frontmenom grupe Electric Light Orchestra. Sadržava ukupno trinaest pjesama – devet potpuno novih, studijskih te četiri akustične u kojima je naglašena jedinstvenost vokala BA.

Upravo ovim albumom promovira i svoju turneju, koju ćemo s veseljem dočekati 9.11.2017 u Areni!

O BRYAN ADAMSU:

Rođen u Kinstonu (Kanada), 5.11.1959. roditelji su mu bili engleski imigranti. Već u dobi od 12 godina Bryan i njegov mlađi brat Bruce živjeli su po cijeloj Europi. Seleći se od mjesta do mjesta već se kao dijete pripremio za svoje glazbene turneje. S 16 godina odlučio je napustiti školu i naći posao u glazbenoj industriji. Postao je gitarist u bendu zvanom »Shock«. Nakon što grupa nije mogla naći pjevača, Bryan je predložio sebe za tu ulogu. Ostalo je povijest!