Bruce Springsteen u samo 2 tjedna prodaje postao #3 na polugodišnjoj listi prodaje!

by srp 11, 2019Domaća glazba, Izdvojeno, Vijesti

Bruce Springsteen i “Western Stars” su #3 na polugodišnjoj listi najprodavanijih inozemnih albuma u Hrvatskoj.

I to samo u dva tjedna prodaje, (objavljen je 14. 6., a lista zaključena 30.6), prodano je dovoljno primjeraka da album odmah skoči na 3. mjesto najprodavanijih stranih albuma u prvoj polovici godine.

Još je jedan sjajan Springsteenov album, “Springsteen on Broadway”, objavljen početkom godine, na ovoj listi i to na #6.

„Već smo nakon prvih reakcija na najavni singl “Hello Sunshine” znali da će prodaja albuma “Western Stars” biti uspješna i u Hrvatskoj i u svijetu. U prvom tjednu prodaje je album bio najprodavaniji u čak 13 zemalja, uključujući i Hrvatsku! Odlična prodaja CD-a i dvostrukog vinila je još jednom potvrdila koliko vjernih obožavatelja ima u Hrvatskoj, a posebno nas veseli činjenica da je album visoko na polugodišnjoj listi prodaje iako je objavljen svega dva tjedna pred kraj polugodišta.

I ono što je također važno, koliko glazbeni kritičari i mediji cijene rad talentiranog glazbenika. Novi studijski album smo čekali pet godina. Čekanje se isplatilo jer je ponovno pokazao zašto je baš on jedini The Boss, zašto ga volimo i zašto je odlazak na njegove koncerte jedno nezaboravno iskustvo”, prokomentirao je Branko Komljenović, direktor diskografske kuće Menart koja zastupa prodaju albuma Western Stars u Hrvatskoj i dopredsjednik Hrvatske diskografske udruge.