Podijeli objavu

Brian Fallon, karizmatični bivši frontmen američke skupine The Gaslight Anthem, danas je objavio drugo samostalno studijsko izdanje, naslova „Sleepwalkers“.

Novo izdanje donosi 12 pjesama, sve je ih je napisao Brian osobno, a produkcijom se bavio Grammyem nagrađeni producent Ted Hutt, s kojim je Fallon surađivao za vrijeme svog boravka u bendu The Gaslight Anthem. Album „Sleepwalkers“ nasljeđuje debitantsko solo izdanje „Painkillers“ (2016.), kojim je Brian poslao jasnu poruku da je pjevač i tekstopisac kojeg se treba shvatiti ozbiljno, te kako ima što ponuditi globalnoj glazbenoj sceni.

Album „Sleepwalkers“ odveo je karizmatičnog glazbenika izvan njegove komforne zone, a Brian je dokazao kako se u miksu žanrova kao što su rock, punk, pop, soul,… snalazi iznimno dobro. Predvođeno pjesmom „If Your Prayers Don’t Get To Heaven“, novo izdanje prethodno je najavljeno singlom „Forget Me Not“ te pjesmama „See You On The Other Side“ i „My Name Is The Night (Color Me Black)“.

Prvi album je nastao brzo, imao sam mnogo pjesama. Za novi album svirao sam i zapitao sam se – što to radim? Nemam više bend. Bilo je veoma nevažno čitavom svijetu, ali za mene je bio velik problem.“ – Brian Fallon o stvaranju novog albuma.

Iščekivano novo studijsko izdanje Briana Fallona, album „Sleepwalkers“ od danas je hrvatskoj publici dostupan u digitalnom obliku putem Deezera i Google Playa.