Božo Vrećo potpisao ekskluzivni ugovor za Croatia Records i objavio pjesmu “Ko li noćas miluje ti kosu”

by pro 5, 2017Domaća glazba, Izdvojeno, Nova izdanja, Vijesti

Interpretator anđeoskog glasa, autor sevdalinki, persona koja plijeni svojom pojavom, princ sevdaha – sve je to Božo Vrećo i puno više od toga. Hrabro koračajući kroz život prostorima čiji duh oživljuje kroz svoje interpretacije i autorske pjesme, Božo Vrećo na svojim plećima nosi svu bol, melankoliju i čežnju naroda do kojih dopire jezik na kojem stvara. Ali on ruši i tu barijeru – sevdah je dobio ambasadora čij glas ujedinjuje, a ne razdavaja, glas koji pobuđuje ljubav koja nam je danas i više nego potrebna, glas koji poziva na pomirenje i nadilazi granice države koja ga je iznjedrila, i glas koji nas vraća u majčino krilo – jer biti siguran i voljen je sve što tražimo.

Svoj prvi solo album “Moj sevdah” objavio je 2014. godine – a cappella sevdah pronašao je svoj put do mnoštva publike koja je čvrsto prigrlila Božu. Spoj istoka i zapada, tetovaže tradicionalnih i modernih motiva, sjedinjen muški i ženski glas i pripadnost svim religijama Bosne i Hercegovine očarali su sve one dovoljno slobodoumne da se prepuste emocijama koje izazivaju Božine pjesme.

O inspiraciji za pjesmu “Ko li noćas miluje ti kosu” kaže kako ju je “pronašao u svojoj ljubavi koju uvijek prati ta neobično tužna sjeta i melanholija, čežnja i pomirenje sa tim da dvoje zaljubljenih ne ostaju skupa, a i dalje izgaraju jedno za drugim.” Pjesma je nastala u suradnji s jazz glazbenikom Vasilom Hadžimanovim kojeg je Božo odmah zamislio kao aktera u priči koja zrači “antičkom ljubavi koja ne prestaje, a donosi samo tišinu i misli o ljubavi.”