Božo Vrećo 12. veljače u Lisinskom

Podijeli objavu

Božo Vrećo – interpretator anđeoskog glasa, autor sevdalinki, persona koja plijeni svojom pojavom, princ sevdaha – nakon godinu i pol dana vraća se u hram glazbe, Koncertnu dvoranu ‘Vatroslav Lisinski’. Emocije koje može samo Božin glas prizvati najbolji su poziv na ovaj koncert: ‘Ko li noćas miluje ti kosu’, ‘Elma’, ‘Lejlija’ i ostale sjajne autorske pjesme i interpretacije odvest će vas na putovanje ispunjeno ljepotom i melankolijom.

Božo Vrećo umjetnik je koji svojim stvaralaštvom i suradnjama nadilazi žanrovske granice – samo ujedinjeni u različitosti možemo ići prema naprijed. Hrabro koračajući kroz život prostorima čiji duh oživljuje kroz svoje interpretacije i autorske pjesme, Božo Vrećo na svojim plećima nosi svu bol, melankoliju i čežnju naroda do kojih dopire jezik na kojem stvara. Ali on ruši i tu barijeru – sevdah je dobio ambasadora čiji glas ujedinjuje, a ne razdavaja, glas koji pobuđuje ljubav koja nam je danas i više nego potrebna, glas koji poziva na pomirenje i nadilazi granice države koja ga je iznjedrila, i glas koji nas vraća u majčino krilo – jer biti siguran i voljen je sve što tražimo.

 

Rasprodani koncerti diljem Europe i emocije koje Božo izaziva znače samo jedno, 12. veljače u KD ‘Vatroslav Lisinski’ svjedočit ćete maestralnom nastupu ovog vrhunskog umjetnika – uspomene će ostati urezane u sjećanje onoliko dugo koliko se jako prepustimo doživljaju.