Podijeli objavu

Nakon četiri godine, omiljeni hrvatski bend Silente se vratio u kultni Vintage. Bio im je to prvi koncert koji su svirali ove godine, a meni je bio prvi koji sam slušala. Mislim da se i oni i ja možemo složiti da smo kvalitetno ušli u novu ‘glazbenu’ godinu.

Silente je najpoznatiji po svojim pjesmama kao što su Terca na tišinu i Neobranjivo, no sinoć su pokazali da su oni baš ono pravi rock bend. Od samog scenskog nastupa koji je bio odličan, suptilne i vrlo pametne komunikacije s publikom, pa do činjenice da se radi o odličnim glazbenicima koji zaista uživaju u glazbi, vlastitim pjesmama, ali i samom nastupu.

Počastili su nas s već spomenutim hitovima, nekolicinom pjesmi s njihovog zadnjeg albuma poput Falange, Krvoloci i Malo magle, malo mjesečine. Uz to, najavili su i da nova godina donosi novi album, na što je publika naravno oduševljeno reagirala.

Kad smo već kod publike, iako je koncert bio u četvrtak usred prvog pravog radnog tjedna godine, Vintage je bio skoro pa potpuno popunjen, i to sa svim generacijama – od onih koji su danas ujutro proveli u školskim klupama, pa do onih koji su odlučili propustiti predavanja na faksu kako bi se naspavali te onih koji umiru na poslu.

Koncert je trajao malo više od dva sata, a publika je i dalje bila spremna ostati tu još za barem jedan set, no nažalost sve što je lijepo kratko traje, pa je i ovome morao doći kraj.

Ono što je bilo posebno kod ovog nastupa jest činjenica da se radilo o klupskom koncertu. Navikla sam slušati Silente u velikim dvoranama poput Doma sportova, no ovo me još više oduševilo. Intimna atmosfera gdje publika diše kao jedno s bendom bila je pun pogodak, baš ono što nam je svima trebalo za potpuni doživljaj nekih od najljepših ljubavnih pjesmi napisanih na našem jeziku.

Nije potrebno dalje duljiti, vjerujem da je potpuno jasno da se radilo o koncertu koji se ne propušta!

Ana Šoda