Podijeli objavu

Ugođaj ljetne večeri na Tvrđavi Barone i inače je teško opisati, a kad se tome pridoda i vrhunska glazbena fuzija koju su sinoć priredili Borna Šercar’s Jazziana Croatica, riječi padaju u vodu. Čini se da je Tvrđava postala premala, ili je ljubitelja jazza u Šibeniku jako puno. Tražila se stolica više, a tribine su bile popunjene do zadnjeg mjesta, što Šibenčanima, što njihovim gostima.

Četvorica vrhunskih glazbenika Vojkan Jocić (saksofon), Hrvoje Galler (klavijature), Elvis Penava (gitara), predvođeni Bornom Šercarom, bubnjarom i osnivačem sastava, pozdravili su brojnu publiku riječima da je užitak svirati na mjestu posebnom kao Tvrđava Barone, i krenuli u izvedbe skladbi među kojima su se našle Bora, Klek’s Witches, Sunken Ships, Imotska elegija.

Uvod u svirku činile su kratke priče koje su inspirirale njihov nastanak, dok je zaključak svake od njih bio pljesak publike. Set je završen glazbenom najavom albuma koji je trenutno u pripremi, Rise After Fall, istoimenom skladbom, nakon kojeg je uslijedio dugotrajan pljesak koji sastav izmamio na bis. Bila je to točka na i koncertnoj večeri u kojoj je četvorka Jazziane Croatice još jednom pokazala svoje umijeće solo izvedbama na svojim instrumentima.

Kratki je to uvid u ono što nas očekuje od Borne Šercars’s Jazziane Croatice, a sudeći po onom što je publika imala prilike čuti, čeka nas još jedno uzbudljivo glazbeno putovanje hrvatskom tradicijom u novom, suvremenom, jazz ruhu.

Sezona na Tvrđavi Barone nastavlja se filmskim programom Srijedom po svijetu, u sklopu kojeg se očekuju još tri vrhunska filmska ostvarenja, te programu Strane B koji se nastavlja i u rujnu.