Boris Štok: “Postoji malo pozitivne nervoze pred koncert jer imam veliki respect prema zagrebačkoj publici”

by stu 1, 2017Domaća glazba, Intervju

Prvi zagrebački nastup ovaj će iznimno talentirani glazbenik imati u Tvornici kulture 4. studenog. Uz tek djelomičan naklon radovima u grupi Quasarr Boris Štok koncertno će, s novim bendom, staviti naglasak na novim pjesama, kako onima koje će se naći na EP-u.

S Borisom smo popričali o nadolazećem koncertu, prvom samostalnom EP-u, Quasarru, suradnji s kolegama…

Boris, ovo je vaš prvi samostalni koncert, kako se osjećate, vjerujemo da postoji ona pozitivna trema? 🙂

 • Nije baš prvi jer sam svirao ovo ljeto, ali u Zagrebu da. Postoji malo pozitivne nervoze, jer imam veliki respect prema zagrebačkoj publici, tamo sam oduvijek imao odlične koncerte još kao Quasarr, a sada je odgovornost veća s obzirom da nastupam prvi puta pod svojim imenom. Ali sve će biti super, ja ću se odlično zabaviti.

Koncertom u Tvornici Kulture predstavljate i svoj debitantski EP “Puls”, a osim pjesme Kao mi, koje će se još naći na njemu?

 • Na EP-u se nalazi ukupno šest pjesama što zapravo uključuje sve prethodne singlove te jednu novu pjesmu. Redom su to: “Ove misli feat. Yaya”, obrada klasika Denis&Denis “Voli me još ovu noć” u jednom elektro aranžmanu, prethodni singl “Ispod kože”, zatim aktualni singl “Kao mi”, te jedna nova pjesma “Tišina”. Stavio sam i jedan bonus track, a radi se o pjesmi “Ispod kože” u jednom drugačijem akustičnom aranžmanu.

Vrijedno je imati ovaj EP i zbog toga što je limitirano izdanje, otisnuto je u svega 300 primjeraka?

 • Tako je. Dio će biti na prodaju na koncertima, ali kako je krenulo vjerojatno samo sada u Zagrebu s obzirom da je interes velik.

Sjećamo vas se iz grupe Quasarr i projeta Manofon te pjesama poput Propaganda, Ti ili Ljubav, no sad ste u solo vodama, razlikuje li se puno pjevanje u bendu ili solo?

 • Vjerojatno, gledam da su pjesme pitkije, melodičnije ali energične pa stoga i stilski te zvukom malo drugačije Kreativno puno više riskiram, izlazim iz „comfort zone“ da tako kažem. Veći naglasak sam dao vokalu i boji. Najveći izazov je imati mjeru u aranžmanima, melodijama. Vizualno: fotografijom i videom želim cijelu priču dignuti na nivo više. Premda sam i u Quasarru bio jedan od glavnih autora, sada ipak kontroliram cijeli kreativni proces pa je odmak jasno vidljiv.

U solo vode ušli ste sa pjevačicom grupe Jinx, Yayom i singlom Ove misli, kako je došlo do te suradnje?

 • Pjesma je puna energije i groovea, a vokalno sam htio određeni senzibilitet i ekspresiju, da nam se glasovi se preklope i funkcioniraju kao jedno tkivo/muška i ženska strana priče. Htio sam nešto drugačije, da stilski nije toliko slično onome što smo radili u matičnim bendovima. Yaya je bila super i jako sam sretan kako se sve realiziralo.

Bilo je tu još suradnji npr. Nola, Zoran Predin Mrle, ali i sa Josipom Lisac u pjesmi Ljubav koja je nagrađena Porinom za najbolju vokalnu suradnju. Jeste se nadali Porinu tada i je li istina da je do suradnje sa Josipom došlo sasvim spontano?

 • Radio sam sa Mrletom i Ivankom, pišem svako malo tekstove za druge, trenutno radim i tekst za Josipu. Pjesma „Ljubav“ je tražila tu ekspresiju, pa kad sam napravio melodiju i tekst njeno gostovanje se činilo logičnim. Josipa je pjesmu prihvatila kao svoju i to nas je sve jako obradovalo. Puno smo zajedno svirali, bili gosti na njenim koncertima i ona na našim. Do suradnje je došlo vrlo spontano i ništa nije bilo usiljeno.

Novi singl Kao mi (koji se nalazi i na našoj Top listi) nedavno je ugledao svjetlo dana, to je radio na njemu?

  • Tekst i melodiju sam napravio sam, a glazbu i aranžman sam radio sa Darkom Terlevićem s kojim u zadnje vrjieme puno surađujem. Miks potpisuje Matej Zec. Spot je snimala Judita Gamulin, talentirana mlada redateljica poznata po nominaciji za studentskog oskara.

Vjerujemo da ćemo 4. studenog u Tvornici čuti i dio repertoara iz vremena Quasarra?

 • Tako je, imati ću tek mali osvrt i na taj „stari“ osvrt jer to publika želi i očekuje, a i velik je dio mog autorskog opusa. Ali naglasak će ipak biti na novim pjesmama.

Što slijedi nakon Tvornice, koji su planovi do kraja godine?

Dolazite li uskoro do Šibenika ili negdje blizu?

 • Vrlo vjerojatno u klub Azimut. Upravo dogovaramo termin.

I za kraj poruka našim čitateljima?

 • Vidimo se na nekom od koncerata, slušajte glazbu i uživajte u životu!

Ulaznice za koncert u Tvornici Kulture možete kupiti po cijeni od 30 kn. Na dan koncerta za ulaz će trebati izdvojiti 40 kn.

Službena prodajna mjesta:
● Dirty old shop, Tratinska 18
● Rockmark, Berislavićeva 13
● Aquarius CD Shop, Varšavska 13
● Dancing Bear CD Shop, Gundulićeva 7
● Eventim prodajna mjesta i www.eventim.hr