Bojan Slačala iz Artan Lili: “Za koncert u Tvornici spremamo strašan set”

by stu 2, 2017Domaća glazba, Intervju

Nakon odličnog nastupa na Zagreb Beer Festu u svibnju ove godine i bogate ljetne koncertne sezone, beogradska grupa Artan Lili vraća se 3. studenog u Tvornicu u sklopu festivala Reflektor. Bend će zagrebačkoj publici pretpremijerno predstaviti pjesme koje će se naći na njihovom drugom albumu “New Deal”.

Frontmen benda Bojan Slačala za naš portal najavio je da će na koncertu u Tvornici neke stvari svirati po prvi puta.

Nakon odličnog nastupa u svibnju ove godine, vraćate se u Zagreb na festival Reflektor, što ćemo čuti 3. studenog u Tvornici kulture?

 • Spremamo jedan strašan set za tu priliku, pun novih pesama od kojih ćemo neke svirati i prvi put. Ma biće pravi show, kako god da okrenete.

Predstavit ćete pjesme sa drugog albuma “New Deal” koji će svjetlo dana ugledati iduće godine, tko je radio na albumu?

 • Kao i obično, to je čitav spisak naših prijatelja koji su uključeni u produkciju, bilo video bilo audio…kao što znate, prvi album smo radili u 5 studija sa 6 producenata 🙂 i ovog puta je situacija slična.

Nakon singlova Salonac i Jutro koja pjesma dolazi na red kao novi singl?

 • Pesma se zove „Nije svejedno“ i upravo se radi na njenom završetku. Mogu slobodno da najavim da se radi o novoj velikoj pesmi Artan Lilija, potencijalno najvećem hitu do sada za grupu.

Za pjesmu Jutro snimljen je spot, no ono što nas posebno veseli je gledanje kako je sve to nastalo. Na vašem Youtube kanalu imate video Behind the scenes – kako je uopće nastao spot. Mnogi izvođači žele da vidimo samo gotov proizvod no ne i vi, pokazali ste nam kako je zabavno bilo na snimanju spota?

  • Pa da, lepo je da se vidi kako smo to izveli. Režiser Staša Tomić je neumoran tip, pa se ta dobra energija prenela i na nas. Drago mi je da imamo to snimljeno i objavljeno.

Je li naporno snimati spot unazad i odakle ideja za to? 🙂

  • Veoma je teško bilo svima u glavi razmrsiti to komplikovano klupko, ali uspeli smo. Recept je sledeći: Muzika se pušta unazad, glumi se takođe unazad da bi na kraju u reversnom puštanju slike došlo sve na svoje mesto. Najteže je bilo Romani sa gomilom teksta koju je trebalo da nauči izgovarati unazad, jer te reči nemaju nikakvog smisla. Kao neka verzija albansko mađarskog jezika.

Idemo se malo vratiti na vaš početak, kako je nastao bend?

 • Sretnim spletom okolnosti. To je nešto što se ili desi ili ne desi. Nama na sreću jeste…

Ove godine je bilo i nekih promjena u bendu?

 • Tako je. Imamo novog gitaristu.

Možemo vas čuti diljem regije, gdje vam je nekako najbolja svirka bila, koja je u najboljem sjećanju?

 • Mnogo ih je bilo takvih, mnogih se i ne sećam a znam da su bili dobri, ali sve je to ljudski. Sigurno ću pamtiti ovogodišnji ZG Beer fest, jer nam je to bio prvi veliki koncert u ZG.

Ove godine gostovali ste i u Šibeniku na Regiusu, kako vam se sviđa taj festival?

 • I ne samo u Šibeniku, bili smo pre toga u Umagu na Sea star festivalu. Lepo nam je gde god da nastupamo. Trudimo se širiti ljubav kroz dobru muziku, to je najvažnije!

… a Šibenik? 🙂

 • Mnogo volimo Arsena Dedića 🙂

Artan Lili radi nešto što ne radi nitko drugi – svoje pjesme objavljujete preko bandcamp platforme. Kako ste došli na tu ideju?

 • Igrom slučaja. To su već prošla vremena, a taj princip se odomaćio u domaćoj produkciji. Veoma smo ponosni na to, dakle pomozite rad benda:
  https://artanlili.bandcamp.com/

Poruka našim čitateljima….

Beogradska četvorka svojim singlovima osvaja prva mjesta svih bitnijih radijskih i TV top lista u regiji, a od samih koncertnih početaka do danas ostali su miljenici zagrebačke publike. Prepoznatljiv i zarazni noise pop zvuk benda, odličan vizualni identitet i tekstovi koji su angažirani, nježni i razumljivi, te nikako površni, čine Artan Lili.

Ulaznice u pretprodaji možete nabaviti po cijeni od 40 kuna, dok će na dan koncerta cijena biti 55 kuna.

Službena prodajna mjesta:

 • Tvornica Kulture, Ljudevita Posavskog 1
 • Dirty Old Shop, Tratinska 18
 • Rockmark, Berislavićeva 13
 • entrio.hr

Foto Ivana Čutura