Podijeli objavu

Bogata je i raznolika ponuda Zagrebačkoga kulturnog ljeta – ZgKUL, a doista kul je ovih večeri biti u Novome Zagrebu i “osvježiti” se odličnim koncertima Ljetne pozornice Bundek! A tu nas tijekom sljedeća četiri dana očekuje niz raznolikih glazbenih doživljaja koje jednostavno ne smijete propustiti!

Već u petak 13.7. u 21:00 na novoj pozornici Ljetne pozornice Bundek dočekuje nas atraktivni Mimika Orchestra pod umjetničkim vodstvom skladatelja i saksofonista Maka Murtića, koji će se predstaviti u autorskome projektu Divinities of the Earth and Waters, kojega su svibnju ove godine s uspjehom predstavili u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Mimika Orchestra na autentičan i svjež način isprepliće “tradicionalni i suvremeni jazz, progresivni rock, folklor, suvremenu klasiku i live elektroniku”. Program se sastoji od Murtićevih originalnih kompozicija, a izvodi ga ansambl prvorazrednih zagrebačkih jazz glazbenika.

U subotu 14.7. u 21:30 sati slijedi završni koncert XVIII. svjetskoga kongresa saksofonista. Posrijedi je najveća smotra saksofonista u svijetu koja se ovoga ljeta po prvi puta održava u Zagrebu, a jedinstvena je to prilika za susret vrhunskih glazbenih profesionalaca, studenata i amatera, saksofonista svih stilova i glazbenih izričaja od klasike i jazza do etna i world glazbe.

Nedjelja 15.7. je rezervirana, pak, za 1. međunarodni susret puhačkih orkestara, a nastupaju orkestri iz Zagreba, Zaboka, Opuzena, Pule, Petrovine, Gospića, Lovrana, Đurđevca i Dekanovca, kao i gostujući ansambli iz Mađarske i Slovenije. Bit će to pravi “vatromet” limene glazbe i prilika za uživanje u glazbi nakon finalne utakmice Svjetskoga nogometnog prvenstva. Program počinje u 19:00 sati.

A nakon susreta puhača, u ponedjeljak 16.7. u 21:00 očekuje nas “Black Music Tribute” koji donosi atraktivni program izvorne afričke i afroameričke glazbe, koji će okupiti niz istaknutih glazbenika: vokalnu solisticu Ivanu Galić i gitarista Darka Horvata, potom Akademski zbor Vladimir Prelog uz solista Stojana Trajkova, Nevena Resnika za orguljama i Krešu Randića za bubnjevima, kao i Klub Dobre vibracije. Umjetnička voditeljica je Iva Juras.

Puno je razloga da ovaj vikend provedete u jedinstvenome ambijentu Ljetne pozornice Bundek. Ulaz na sve programe je – slobodan!

Osvježite ljeto koncertima na jezeru – Vidimo se na Bundeku!
PROGRAMI

PETAK 13.7. -21:00
MIMIKA ORKESTAR

DIVINITIES OF THE EARTH AND WATERS
She Sow
Collonade Beneath the World
Pantheon
Song of Sorrow
Enter the Yadhe
Forgiveness Day
Earthlings
Zorya’s Possession

Umjetnički voditelj i skladatelj: MAK MURTIĆ

SUBOTA 14.7. – 21:30
ZAVRŠNI KONCERT XVIII. SVJETSKOG KONGRESA SAKSOFONISTA

NEDJELJA 15.7. – 19:00
MEĐUNARODNI SUSRET PUHAČKIH ORKESTARA

Sudjeluju:
PUHAČKI ORKESTAR ZET ZAGREB
Dirigent: Hrvoje Pintarić

SAVARIA YOUTH CONCERT BAND – MAĐARSKA
Dirigent: Balázs Mészáros

GRADSKI PUHAČKI ORKESTAR ZABOK
Dirigent: Marko Bobičanec

GRADSKA GLAZBA OPUZEN
Dirigent: Neven Ereš

PAPIRNIŠKI PIHALNI ORKESTER VEVČE
Dirigent: Aljoša Deferra

PUHAČKI ORKESTAR GRADA PULE
Dirigent: Branko Okmaca
PUHAČKI ORKESTAR DVD-a PETROVINA
Dirigenti: Petar i Krešimir Fabijanić

PUHAČKI ORKESTAR GRADA GOSPIĆA
Dirigent: Milan Ostovid

PUHAČKI ORKESTAR LOVRAN
Dirigent: Boris Mohorid

PUHAČKI ORKESTAR DVD-a ĐURĐEVAC
Dirigent: Božidar Škurdija

LIMENA GLAZBA DEKANOVEC
Dirigent: Danijel Požgaj

PONEDJELJAK 16.7. – 21:00
BLACK MUSIC TRIBUTE
KONCERT IZVORNE AFRIČKE I AFROAMERIČKE GLAZBE

Nastupaju:
IVANA GALIĆ, vokal
DARKO HORVAT, gitara
Akademski zbor VLADIMIR PRELOG i solist STOJAN TRAJKOV
NEVEN RESNIK, orgulje
KREŠO RANDIĆ, bubnjevi
Klub DOBRE VIBRACIJE
IVA JURAS, umjetničko vodstvo