Podijeli objavu

Šibenska kulturno-glazbena manifestacija Kulturaljka sutra dolazi do svog finalnog dijela – velikog rock koncerta u Hangaru. U petak 30. ožujka od 21 sat na prostoru bivše vojarne Bribirskih knezova nastupaju Rhea, Kries, Jinx i Kandžija, a njihov nastup stavlja „točku na i“ projekta koji je obilježio šibensku kulturnu scenu kroz cijeli mjesec ožujak.

Ovogodišnja Kulturaljka počela je 8. ožujka zanimljivom izložbom, DJ programom i tribinom u galeriji Matija, a sve u znaku hrvatske i šibenske klupske scene. Program se nastavio 15. ožujka u klubu Azimut edukativnom radionicom Intro koju su vodili članovi HDS/ZAMP-a. Službeni warm up party za koncertno finale održao se prošlu subotu u klubu Kuglana gdje su uživo svitali šibenski electro fusion bend The Fogsellers i live act Fikcio Monger. Sutra u Hangaru, zaokružuje se ovogodišnja priča Kulturaljke tradicionalnom rock feštom koja je u Šibeniku zadnjih sedam godina postala sinonim za otvorenje sezone velikih rock koncerata.

– Ove godine smo se zaista potrudili da napravimo najbogatiji i najraznolikiji program Kulturaljke do sada. Sutra ćemo zajedno to proslaviti u Hangaru i uživati u plodovima svog višemjesečnog rada jer očekuje nas sigurno svirka za pamćenje. Ovo je osma godina Kulturaljke u nizu i ponosni smo što smo uspjeli, ne samo održati kontinuitet hvalevrijednog kulturnog programa u Šibeniku, nego i svake godine dizati ljestvicu kvalitete cjelokupnog projekta – kazao je Igor Bergam iz organizacijskog tima Kulturaljke.

Sutrašnjim otvaranjem hangara u 21 sat počinje program, Rhea se penje na binu u 22 sata, a Kries odmah iza njih u 23 sata. Središnje ime koncerta su Jinxi čiji se nastup očekuje nešto iza ponoći. Kandžija i Gole žene sviraju od 2 do 3. DJ dvojac Škalja&Sokol odradit će after party do 5 kad završava proljetna cjelovečernja rock fešta.

Sutrašnji koncert u Hangaru sigurno će opravdati epitet spektakularnog jer uz sjajne i aktualne bendove donosi i bogati audio-vizualni doživljaj. Za moćan razglas i rasvjetu tu je „Roki sound system“ koji će ozvučiti ionako super akustičan drveni hangar bivše vojske u Šibeniku. Za vizualizacije pobrinut će se VJ Nikola Erceg, a za uživo emitiranje cijelog koncerta kombinirana ekipa iz Pixell i Foto 82 studija.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni po 80 kn mogu se kupiti još danas u šibenskim kafićima Baldekin, Bono i Azimut ili online na Entrio sustavu, a sutra će ih biti i na ulazu ali po cijeni od 100 kuna.

Prijevoz do Hangara osigurao je Taxi Božo koji će samo za sutrašnju priliku razvoziti posjetitelje po simboličnim cijenama.

Osmu Kulturaljku u nizu organiziraju volonteri iz šibenske udruge P.A.R.K. koja je poznata i po organizaciji glazbenih festivala Regius i Membrain.

Kulturaljku ove godine podržavaju Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Hrvatsko društvo skladatelja, Grad Šibenik, Šibensko-kninska županija, Turistička zajednica grada Šibenika, Turistička zajednica Šibensko-kninske županije i Zagrebačka pivovara, a medijski pokrivaju promo agencija RatCat, televizija Šibenik, radija Šibenik i Ritam, glazbeni portali Mixer, SoundGuardian, Glazbeni Info i SoundReport, te lokalni portali ŠibenikIN, Šibenski portal, Šibenik News, Tris i Šibenski.