Podijeli objavu

Nakon što nas je očarala pjesmama „when the party’s over“ i „you should see me in a crown“, mlada je pjevačica još jednom potvrdila svoju originalnost predstavivši nam pjesmu „bury a friend“.

Ovime je ujedno najavila i svoj debitantski album „WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO?“, čija objava slijedi 29. ožujka.

Album je i hrvatskoj publici dostupan u prednarudžbama – digitalno putem Google Playa, dok je fizičko izdanje dostupno putem službenog webshopa izvođačice.

„Nakon što smo dovršili pjesmu „bury a friend“, čitava mi se vizija albuma pojavila u glavi. Znala sam koje ću teme istraživati, kako će vizuali izgledati i kako će se sve to zajedno poklapati.“, objasnila je. Njen najnoviji singl popraćen je i upečatljivim videospotom na kojem je radio redatelj Michael Chaves (The Conjuring 3). Spot je u manje od tjedan dana pregledan više od 20 milijuna puta, a dospio je i na listu najgledanijih u Hrvatskoj:

‘Bury a friend’ potvrđuje kako Billie nije jedno od onih glazbenih imena koje prate trendove, već je ona ta koja ih stvara i pritom ne pristaje na kompromise. „Kroz ovu se pjesmu obraćam samoj sebi iz perspektive čudovišta ispod mojeg kreveta, ali i potvrđujem da sam ja svoj najveći neprijatelj“, otkrila je pravo značenje teksta, koji je inspirirao i naziv albuma.

Billie Eilish karijeru je započela melankoličnom „Ocean Eyes“, nakon čega su je njena jedinstvenost i osebujan glas katapultirali prema statusu planetarno popularnog teen idola čije su pjesme na streaming servisima preslušane više od pet milijardi puta. Premda je njena karijera na samom početku, broj njenih obožavatelja već je dosegao milijune, što podrazumijeva rasprodane turneje i euforiju pred svakom pozornicom na kojoj se sedamnaestogodišnja Amerikanka zatekne.

Singl „burry a friend“ hrvatskoj je publici dostupan u digitalnom obliku.