Podijeli objavu

S početkom nove akademske godine, došlo je i vrijeme za brucošijade. Radi se o vrlo stresnom vremenu za sve studente (a pogotovo brucoše) zato što postoji toliko brucošijada da je gotovo pa nemoguće sve ih pohvatati.

Mi smo sinoć bili na Sveučilišnoj brucošijadi koja se održala u prostoru Studentskog Centra u Zagrebu. Za razliku od uobičajenih brucošijada, ovdje se radi o pravom malom festivalu koji definitivno ne posjećuju samo brucoši. Štoviše, primijetili smo da većina posjetitelja nema veze s brucošima.

Ljudi su se došli podružiti, zabaviti, malo si popiti i poslušati dobre glazbe, sve to za više simboličnu cijenu nego išta ozbiljno. Ove godine su nastupali TBF, Kuzma & Shaka Zulu te Minea kao headlineri, a još su bili i Sasha Barthezz, Hach the DJ, Jakov Llie i Avoid B2B Monks.

Super je što je stvarno svatko mogao odabrati nešto za sebe, bilo da se radi o slušanju domaće ili strane glazbe, ispunjavanjem želje za plesanjem ili za deranjem iz svog glasa. Svatko je mogao naći svoje mjesto pod Suncem.

Prostor SC je i inače vrlo zahvalan za organiziranje sličnih evenata, a ovaj put su snašli još i bolje nego inače. Imali su nekoliko garderoba, kako ne bi opteretili jednu, nekoliko šankova kako bi smanjili gužve, te ulaz sa stražnje strane, kako bi smanjili gužvu oko wc-a.

Organizacija je zaista bila odlična, pa tako ni nastupi nisu previše kasnili i nitko nije bio na rubu živaca dok čeka svoju pivu. Čak su i cijene bile poprilično normalne i studentske, što bi i trebale biti za studente (ali neki to i dalje odbijaju prihvatiti).

Sve u svemu, moramo priznati da smo se odlično zabavili i rasplesali, te da ćemo se sigurno vratiti na Sveučilišnu brucošijadu i sljedeće godine, iako već neko vrijeme nismo brucoši….

Ana Šoda