Beyoncé u Kralju lavova

by srp 11, 2019Nova izdanja, Strana glazba, Vijesti

Beyoncé objavila pjesmu „Spirit“ s kojom je najavila album „The Lion King: The Gift“, glazbenu interpretaciju slavnog filma i ljubavno pismo Africi.

Album izlazi 19. srpnja, a slavna glazbenica potpisuje i produkciju albuma. Riječ je o odi Disneyevom klasiku „Kralj lavova“, redatelja Jona Favreaua.

Postoji i službeni soundtrack filma koji je objavljen danas, a producirali su ga Hans Zimmer i Jon Favreau.

U filmu se pojavljuje i njena pjesma „Spirit“, u trenutku kada i Beyoncein lik Nala, a pjesmu potpisuju IIya Salmanzadeh, Timothy McKenzie i Beyoncé. Uz Beyonce, pjesmu su producirali IIya and Labrinth.

„Ovo je zvučno kino“, kaže Beyonce“Ovo je novo iskustvo storytellinga. Željela sam više od kolekcije pjesama koje je inspirirao film. Ovo je mješavina žanrova i suradnji koje ne čine jedan zvuk. Na to je utjecalo sve, od R&B, pop, hip hop i Afro Beat zvuka.“, kaže Bexonce i napominje:

„Svaka pjesma je odraz storytellinga koji koji daj eslušatelju priliku da zamisli svoju sliku dok sluša novu suvremenu interpretaciju. Bilo je važno da glazbu samo ne izvode najzanimljiviji i najtalntiraniji umjetnici već da je produciraju najbolji afrički producenti. Autentičnost i srce su mi važni.”

Na albumu nas očekuju divne. Multižanrovske simfonije, nastale pod afričkim utjecajima, neočekivane suradnje, pulsirajući ritmovi i produkcija koja slavi afričku dijasporu.