Bernarda Bruno predstavlja novi singl „Ti i ja“

by kol 21, 2017Domaća glazba, Nova izdanja, Vijesti

Mlada i iznimno talentirana glazbenica Bernarda Bruno i ove godine  svojim moćnim vokalnim sposobnostima osvojila je publiku i žiri na festivalu u Šibeniku. Prije tri godine debitirala je na šibenskom festivalu (Večeri dalmatinske šansone Šibenik) s pjesmom “Olujna noć”( Duško Rapotec Ute, Robert Pilepić) na kojemu je osvojila 1. nagradu stručnog žirija i drugu nagradu publike !
Dvije godine kasnije na istom festivalu osvaja 1. nagradu stručnog žirija s pjesmom “Gdje da nađem mir” (Duško Rapotec Ute, Robert Pilepić).

Bernarda je i ove godine doprijela do srca šibenske publike, koja ju je uvijek toplo primila i podržala. Publici i žiriju predstavila jesvoj novi pop-singl „Ti i ja“ koji je nastao u suradnji s već uigranim timom kojeg čine Duško Rapotec Ute, koji se pobrinuo za skladbu, aranžman, ali i za produkciju zajedno s Ivom Popeskićem, dok je Robert Pilepić u suradnji s Bernardom radio na stihovima pjesme.
– ”Dakle, glazbu ovaj put nisam napisao na tekst, nego sam Bernardi poslao novu pjesmu otpjevanu sa “na na na”, a njoj je tekst “legao” čim ju je čula, tako da mi je za par sati vratila demo koji je otpjevala na engleskom na moju matricu’.’ – komentirao je Ute.

Budući da je Bernarda tekst napisala na engleskom jeziku Robert Pilepić ga je preveo na hrvatski i metrički “uštimao” u melodiju.

“Ti i ja” je moderna pop-funky pjesma i za razliku od dosadašnje dvije pjesme sa Šibenika – brza, energična i govori o sretnoj ljubavi !
Svoje oduševljenje nije mogla sakriti ni Bernarda: “Skladba je baš lijepa, vesela, puna energije. Volim i balade, ali brze su pjesme zapravo moj teren“.

Za pjesmu je ovih dana snimila i video spot. Redatelj spota Bruno Grgurić, direktor fotografije Darko Duda, vfx Dino Grgurić.

”Wings for life” za svjetsku utrku ”Run for life” !

Jedan od zanimljivih projekata na kojemu je surađivala s Rapotec Duškom je bila pjesma „Wings for life“ koja je napravljena za svjetsku utrku “Run for life“ koja se održala u svibnju ove godine u Zadru. Svojim stihovima u toj pjesmi, poslala je poruku svima koji su poput nje slabovidni ili na drugi način hendikepirani da se ne predaju i da kroz trčanje i druge sportske aktivnosti budu primjer nepokolebljivosti i optimizma.

Neki od značajniji nastupa ove mlade glazbenice je sigurno i onaj u dvorani Vatroslav Lisinski kao gošća Doris Dragović (2014.g), Božićni koncert u Ciboni, te niz manifestacija katoličke mladeži po cijeloj Hrvatskoj, ali i Europi, pjevajući duhovnu glazbu.