Beogradski Repetitor u Šibeniku na rođendanskoj fešti PARK-a!

by pro 8, 2017Domaća glazba, Izdvojeno, Koncerti, Vijesti

Udruga P.A.R.K., poznata po dugogodišnjoj uspješnoj organizaciji kulturno-glazbenih događanja u Šibeniku, slavi krajem prosinca svoj šesti rođendan! Tim povodom svoju vjernu publiku časte koncertom beogradskog benda Repetitor koji će u četvrtak 21. prosinca zasvirati u popularnom klubu Azimut.

Trenutačno najbolji live gitaristički sastav u regiji nije slučajno odabran za slavljenički  koncert jer riječ je o bendu prijatelju udruge, nakon što su ih ‘parkaši’ već triput dovodili u Šibenik, dva puta na njihov festival Regius i jednom na rock feštu Kulturaljka.

Vrijedni volonteri P.A.R.K.-a svoje djelovanje počeli su još tamo na zimu 2010. godine kada glazbena scena u Šibeniku nije bila ni približno tako razvijena kao danas kada je najnormalnije da usred grada koncert imaju Gus Gus, Stereo MC’s, Morcheeba, Thievery Corporation, Kevin Yost, odnosno TBF, Mayales, Dubioza Kolektiv i drugi koji u stisnutom rasporedu sviraju ovih dana u adventskom gradu.

Te 2011. godine ekipa iz udruge uhvatila je val prvog festivala Terraneo koji, nažalost, nije opstao, ali zato jesu ‘parkaši’! Njihovo bezuvjetno zalaganje za scenu i lokalnu zajednicu, pridonijelo je da se Šibenik probudi iz dotadašnje letargije  i do danas postane jedan od centara dalmatinske zabave i glazbene kvalitete.

Udruga PARK (Pokretači alternativnog razvoja kulture) nezavisna je, neprofitna i volonterska udruga za mlade, pokrenuta radi što aktivnijeg i kvalitetnijeg uključivanja mladih u kulturni život grada, obogaćivanjem glazbene i koncertne ponude Šibenika, dobivanja prostora za kreativno izražavanje mladih i poticanje kulture nenasilja u društvu.

– U proteklih sedam godina organizirali smo preko 40 kulturno-glazbenih manifestacija (koncerti, festivali, tribine, radionice, izložbe, filmske projekcije, plesni sadržaji…) u sklopu kojih smo uključili mnoštvo mladih Šibenčana i dali im priliku da njihovi talenti, želje i ideje dođu do široke publike. Ukazivali smo gradskim vlastima na problem neimanja prostora kao što je klub mladih u gradu, prikupljali smo potpise potpore i predlagali realna rješenja. U Šibenik smo kroz svoje projekte dosad doveli preko 80 bendova najrazličitijih glazbenih žanrova iz šest zemalja regije. Osim vlastitih manifestacija konstantno sudjelujemo u kvalitetnim projektima drugih udruga i pomažemo u realizaciji programa za koji mislimo da su potrebni Šibeniku – priča pred veliku rođendansku feštu Igor Bergam, predsjednik P.A.R.K.-a.

Beogradska rock eksplozija Repetitor predstavit će u Azimutu novi album ‘Gde ćeš’, izdan početkom ove godine i mada im je ovo četvrti put da dolaze, publika je sudeći po raspoloženju u Šibeniku napaljena kao da stižu prvi put.

P.A.R.K. u sedmoj godini nastavlja jednako žestoko kao dosad, uz puno iskustva, više razumijevanja okruženja i bolju potporu gradskih vlasti koje će podržati i nadolazeću Kulturaljku, rockersku manifestaciju koja se održava u ožujku u hangaru nekadašnje vojarne Bribirski knezovi, odnosno veliki festival Regius sredinom srpnja ove godine na staroj lokaciji bivše tvornice TEF.

Treće izdanje festivala Membrain, najavljeno za kolovoz 2018. godine, posebna je poslastica jer je ove godine taj happening proglašen jednim od najoriginalnijih i najpotentnijih. Riječ je o istinskom undergroundu koji dolazi s britanske bass scene, koji okuplja sve više publike koja u uvali Minerska boravi, kupaju se, uživaju i slušaju sjajnu glazbu.