Beogradski Eyesburn – s velike bine Exit festivala na Regius u Šibeniku

by lip 27, 2019Domaća glazba, Festivali, Vijesti

Tjedan dana nakon nastupa na velikoj bini najboljeg europskog festivala – novosadskog Exita, kultni beogradski crossover sastav Eyesburn nastupit će na šibenskom Regius festivalu.

Višegodišnju pauzu od stvaralaštva i nastupa, karizmatični frontmen Kojot i ekipa iz Eyesburna, prekinuli su ovo proljeće, kad su se na scenu vratili kroz velika vrata. Povratnički koncert imali su u beogradskoj sportskoj dvorani Ranko Žeravica gdje su više tisuća obožavatelja podsjetili koliko su veliki regionalni bend.

Hrvatska publika nije ih uživo slušala još od posljednjeg Terraneo festivala 2013. godine, što je zgodna referenca, jer će se upravo u Hrvatsku vratiti opet u Šibenik, ovog puta na Regius. I to ne samo vratiti, nego održati ekskluzivan koncert za Hrvatsku, odnosno to će im biti jedini nastup u Lijepoj našoj u ovoj godini.

A nastupati neće puno, odabrali su samo nekoliko velikih regionalnih festivala na kojima će se ukazati ovo ljeto – Exit u Novom Sadu, Beer Fest u Crnoj Gori, Fresh Wave festival u Banjaluci. Na tom respektabilnom popisu ove godine našao i se šibenski Regius festival, koji ove godine seli na čarobnu lokaciju Martinsku i ima čast da ju otvori 12. srpnja, svojim devetim izdanjem.

Eyesburn su još 1994. osnovali gitarist Nemanja “Kojot” Kojić, pjevač Nenad Živić, bubnjar Aleksandar “Alek” Petrović, te basist Vladimir “Laza” Lazić. U bogatoj glazbenoj karijeri izdali su 6 studijskih albuma, te nastupali po cijeloj regiji i Europi. Posebno se izdvaja europska turneja s grupom Soulfly i najveći koncert Lee Scratch Perryja u Beogradu na krcatom stadionu Tašmajdan. 2000. godine sastav je nastupio na predizbornoj turneji protiv Slobodana Miloševića.

Promo

Još jedna zanimljivost o Eyesburnu je to da skoro pa nikad ne daju intervjue jer, kako sami kažu, više vole razmjenjivati energiju uživo s publikom kroz glazbu, a ne kroz riječi „na suho“.

Šibenska publika će ih uživo moći čuti 13. srpnja na devetom izdanju Regiusa gdje nastupaju uz Električni Orgazam, Zoster, Sajsi MC, Cold Snap i mnoge druge.

Ulaznice za Regius po cijeni od 120 kuna u što je uključen i besplatni kamp mogu se kupiti na ovim prodajnim mjestima.