Beatles spektakl ovog mjeseca u Zagrebu

by lis 3, 2017Koncerti, Strana glazba, Vijesti

U produkciji slavnoga Wayna Fowkesa sa bandom The Backwards iz grupacije McCartney i uz pratnju dvadesetčetveročlanog orekstra, u listopadu Zagreb očekuje Beatles spektakl!

13. listopada 2017. godine u zagrebačkom KC Dražen Petrović održat će se spektakl u pravom smislu te riječi. Na premijernoj turneji bit će upriličen međunarodni glazbeno-plesni i vizualni pop rock spektakl “Remember Yesterday” – The Beatles Story! Kroz glazbu Beatlesa u pravom koncertnom ozračju, potkrijepljenu sa vrhunskom zvučnom i vizualnom scenografijom te plesnom produkcijom, poznati The Backwards provest će kroz priču jedne od najvećih svjetskih rock skupina svih vremena, Beatlesa.

Projekt nastaje pod okriljem slavnog britanskog redatelja i scenografa Waynea Fowkesa koji je sudjelovao u projektima kao što su Cavalia Odysseo, redatelj i koreograf svjetski poznatih Absolute Beginners, Don Juan, Zvonar crkve Notre Dame…

Nastupit će poznata glazbena skupina The Backwards, vrhunski Beatles tribute band koji potpisuje McCartney grupacija u vlasništvu poznatog Beatla Paula Mc Cartneya. Uz The Backwards nastupit će i Royal Symphony Orchestra, koji je poznat po sudjelovanju velikih svjetskih produkcija kao što su Jesus Christ Superstar, Musical Classics, Abba i Simfonie, Fantom u Operi i drugih, vođen pod dirigentskom palicom Piotra Oleksiaka.  Orkestar ste već mogli sušati i vidjeti u prošlogodišnjem showu Queena – The Show Must Go On . Međunarodni koprodukcijski spektakl koji nastaje pod okriljem slovenske koncertne agencije MH koncerti ima za cilj prerasti u veliku europsku turneju.

Spektakl “Remember Yesterday”

U šou će biti dočaran duh vremena i prostora sa posebnim audio vizualnim efektima. Kostimografija skupine će biti identična originalnoj iz svih njihovih razdoblja, kao i sami instrumenti te način sviranja The Beatlesa. Priča će započeti u legendarnom klubu Cavern, gdje su Beatlesi započeli svoju karijeru i zasjeli na sam vrh svjetske glazbene scene svih vremena. Za vrijeme izvođenja posebnih glazbenih točaka The Backwardsa i Royal Symphony Orchestra, publika će imati priliku vidjeti i nastupe vrhunskih plesača na svjetski postavljenoj sceni popraćene sjajnim svjetlosnim i vizualno – digitalnim efektima.

Da se doista radi o predstavi na svjetskoj razini, potvrđuje redatelj i koreograf Wayne Fowkes. Svoju karijeru je započeo u londonskom West Endu, gdje je nastupao u nekoliko velikih produkcija, kasnije ga je put odveo u koreografske i umjetničke vode. Između ostalog radio je za velike televizijske produkcije u Velikoj Britaniji i Europi. Fowkes postaje i “kućni” redatelj kod Andrew Lloyd Webbera. Godine 2000 je Wayne preuzeo veliko londonsko kazalište Millenium Dome, kao umjetnički direktor, iste godine postaje i umjetnički voditelj predstave Zvonar crkve Notre Dame. Nedugo zatim, godine 2004. postaje umjetnički direktor mjuzikla Don Juan, tri godine kasnije režira svoj prvijenac Butterflies, koji ga ja predstavio i u Pekingu. Zadnjih godina je redatelj i koreograf svjetski znane produkcije i velike predstave u kojoj sudjeluje preko 60 konja te izrazito puno specijalnih efekata, Cavalia Odysseo.

The Backwards, jedna od najboljih, ako ne i najbolja, svjetski poznata tribute skupina The Beatles dolazi u Zagreb, a djeluje pod okriljem McCartney grupacije i Paula McCartneyja, što već dovoljno govori o samom bendu.

Za njima je bogata karijera  jedne od najslavnijih glazbenih skupina, koji prenose taj živi duh legendarnih Beatlesa na scenu. Njihovo dugogodišnje iskustvo i uspjeh na glazbenoj sceni u cijelom svijetu garantiraju perfektan glazbeno scenski nastup. Beatlese će predstaviti u različitim vremenima, u posebno napravljenim kostimima koji prate svaku etapu glazbenog djelovanja Beatlesa. Band je također pobijedio na natjecanju Beatles Festa u New Yorku. Ako zatvorite oči, čut ćete Beatlese, i kad ih otvorite vidjet ćete Beatlese.

Simfonijski orkestar Royal Symphony Orchestra je ustanovljen 2000. godine za potrebe mjuzikla Evita. Kasnije se pojavljuju u predstavama i mjuziklima kao što su Jesus Christ Superstar, musical Classics, Abba in Sinfonie, Fantom u operi i dr.  Orkestar vodi dirigent, skladatelj i aranžer Piotr Oleksiak koji je u sudjelovao u mnogim opernim  kućama i filharmonijama te dirigirao na bezbroj koncerata, kazališnih predstava i mjuzikla kao što su: Evita, Jesus Christ Superstar, Scrooge, From the life of musical starlight, The Gipsy Byron, Die Fledermaus, The Magic Flute, Iolanta, Eugene Oregon, Nacht Der Operette, Spectacular Night of Queen.

Ulaznice kupite putem sustava EVENTIM.