Podijeli objavu

BGKO ili Barcelona Gipsy balKan Orchestra je bend koji svojim jedinstvenim zvukom i strastvenim nastupima kontinuirano oduševljava publiku i u vrlo kratkom roku postali su definitivno jedan od najutjecajnijih predstavnika nove world music scene u Europi.
Bend je osnovan 2012. u Barceloni i prvotno ime glasilo mu je Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra.

Inspirirani elementima glazbene scene Barcelone, od latino-američkih melodija, tradicionalne katalonske i srednjoistočne glazbe do elektronske jazz glazbe te fuzije rock’n’rolla i country-a BGKO stvaraju glazbu koja proizlazi iz neobičnog spoja tradicionalne Ashkenazi židovske glazbe, jazz-a, romske glazbe i tradicionalnih kao i zaboravljenih glazbenih stilova raznih regija diljem Balkana i Europe.

Postavu čini internacionalno društvo glazbenika – Srbija, Italija, Francuska, Španjolska, Grčka i Ukrajina što je i doprinijelo posebnosti glazbenog izričaja ovog benda koji je doista specifičan, graciozan i emotivan.

Nakon što su već dva puta u protekle tri godine rasprodali zagrebački klub Močvara BGKO – Barcelona Gipsy balKan Orchestra dolaze ovoga puta premijerno predstaviti, između ostalog repertoara, najnoviji album „Avo Kanto“ koji je izašao prošle godine u ožujku i uvjereni smo da će još jednom napraviti atmosferu za pamćenje.

Početak koncerta je u 21:00, a ulaznice se mogu kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i Rockmarku (Berislavićeva 13) po cijeni od 90 kuna.