Baby Lasagna nastupio prvi put u Zagrebu: Oduševljeni smo, ovo su naši dojmovi

by lip 10, 2024Domaća glazba, Vijesti

Svojom izvedbom u Stockholmu, osvojenim drugim mjestom i najvećim brojem glasova publike, Baby Lasagna je na ovogodišnjoj Euroviziji osvojio cijelu Europu, pogotovo domaću publiku.  Naravno, bilo je pitanje vremena kada će se organizirati i prvi Eurovizijski nastup u Zagrebu, pod jednostavnim nazivom „Eurosong – najveći hitovi“ i to u klubu Boogaloo. Organizator Luka Grgić pobrinuo se da nas kroz veliku večer provedu voditelji Marko Bošnjak i Selestia.

I bila je riječ o većini eurovizijskih hitova, u izvedbi eurovizijskih legenda iz različitih dijela Europe, ili onih domaćih kojima na Dori nedostaje tek malo sreće da postanu dio prve kategorije. Tako je show započela pobjednica Eurovizije iz Danske – Emmelie de Forest u vodenom štihu, pjesmama Rainmaker i Only Teardrops. Dalje nas je Emilija Kokić razmrdala svojim najdražim pjesmama s Eurovizije, uključujući Rock Me.

Nije trebalo dugo čekati za Albinu i TikTok, a istovremeno nam je pokazala svoje nevjerojatne vokalne sposobnosti sa pjesmom Marija Magdalena. U nastavku je tišinu uklonio Eugen sa hitom s Dore, Tišinom. Dalje su nas naši voditelji zabavili svojim verzijama velikih hitova, i vrijedi izdvojiti Moja Štikla, Lejla i Dancing Lasha Tumbai.

Domenica nas je ukratko umirila svojom pjesmom Indigo sa Dore, no sačuvano smo brzo potrošili dolaskom Efendi, predstavnice Azerbejdžana dviju godina, na pozornicu. Izvedbu Kleopatre i Mata Hari obogatila je pjevanjem i pobjedničke pjesme, Running Out Scared. Vrućina sa pozornice nastavila je zračiti i dolaskom Jorge Gonzaleza, španjolca. Za nas je izveo Soldi, svoj novi single Patra te, naravno, Caliente.

Nadalje, pozornicu je zazelenio Devin Juraj pjesmom Cha Cha Cha, a Lara Demarin izvela je Arcade i svoju pjesmu sa Dore  Ne Vjerujem Ti. Mi smo isto ostali iznenađeni Devinovom izvedbon Zitti E Buoni. Pubiku je isto tako oduševila Jovanka Broz Titutka i njena Turbo Puška te House Of Flamingo sa Loco Loco.

Iz daleke Norveške doputovala je Alessandra i rekla zašto je baš ona Queen Of Kings. Brzo ju je zamijenila naša Marcela i Gasoline te njen novi singl Ovako Ne Ide, vodeći nas do zadnjeg izvođača večeri i razloga dolaska većeg dijela publike. Velikim, i zasluženim, otvaranjem, na pozornicu je skočio Baby Lasagna i izveo svoju pjesmu Rim Tim Tagi Dim u pratnji oduševljene, uzbuđene, glasne publike za pratnju.

Ostatak nezaboravne noći obilježili su DJ, puštajući ostale velike hitove Eurovizije koji nisu stali na pozornicu, kao Molitva, Fuego, EuroPaPa, Heroes i SloMo. Nadamo se da će sljedeće godine biti još više izvođača, još više publike i još više hitova.


Napisala Franka Fletko.