Baby Lasagna je pobjednik Dore

by velj 25, 2024Domaća glazba, Izdvojeno, Vijesti

BABY LASAGNA će predstavljati Hrvatsku na Eurosongu – prenosi index.hr

Pjesma Rim Tim Tagi Dim dobila je 247 bodova od publike, dok je drugi favorit publike Alen Đuras dobio 27 bodova. Let 3 dobio je 24 boda, a Vinko 23.

Večeras je bilo gotovo 180 tisuća glasova publike. Pjesme su dobivale bodove gledatelja na temelju postotka od ukupnog broja bodova za televoting proporcionalno postotku glasova koje je pojedina pjesma dobila od ukupnog broja zaprimljenih glasova.

Lasagna prvi i po žiriju

Lasagna je bio prvi i po glasovima žirija. Glasali su članovi žirija iz Zagreba, Splita, Rijeke i Osijeka, ali i četiri međunarodna žirija iz Italije, Njemačke, Ukrajine i Islanda. Zagrebački žiri 12 bodova je dao Baby Lasagni, a po 12 bodova Lasagni su dali i Splićani, Osječani i Riječani te žiri s Islanda. Ukrajinci i Talijani su dali 12 bodova Vinku, dok su Nijemci dali 12 bodova Eugenu.

Battifiaca i Robert Ferlin od žirija nisu dobili nijedan bod. Baby Lasagna je od žirija ukupno dobio 74 boda, a Vinko je bio na drugom mjestu s 59 glasova.

Pobjednik na Dori završio pukom srećom

Baby Lasagna, čovjek zbog kojeg je Hrvatska na trećem mjestu eurovizijskih kladionica, na natjecanje je upao – slučajno.

Podsjetimo, žiri HRT-a Lasagnu uopće nije htio na Dori, već je on sa svojom pjesmom Rim Tim Tagi Dim u natjecanje prošao kao rezerva.

Naslovna fotografija: Renato Branđolica/HRT