Autorica je 23-godišnjakinja: Poslušajte pjesmu koja je dobila Oscara

by tra 26, 2021Domaća glazba, Film, Izdvojeno, Vijesti, Zanimljivosti

OSCARA za najbolju originalnu pjesmu dobila je pjesma Fight For You iz filma Judas and the Black Messiah. Pjesmu izvodi glazbenica H.E.R. – piše index.hr

23-godišnja kantautorica pravog imena Gabriella Sarmiento Wilson radila je i na tekstu i na glazbi za pjesmu. Na pjesmi su još radili i Dernst Emile II te Tiara Thomas.

Pjesma na YouTubeu zasad ima nešto više od milijun pregleda, no nema sumnje da će taj broj nakon priznanja Akademije uskoro postati mnogo veći.

“Glazbenici, filmaši… Vjerujem da imamo priliku, ali i odgovornost govoriti istinu i opisivati povijest onakvom kakva je bila i kako nas, kao takva, povezuje sa sadašnjošću i sa svime onime što se trenutno događa u svijetu”, rekla je u svom pobjedničkom govoru mlada glazbenica.

“Znanje je snaga, glazba je moć i dok god postojim, uvijek ću se boriti za nas, uvijek ću se boriti za svoj narod i boriti se za ono što je ispravno. Mislim da je to ono što glazba radi”, dodala je.

Nakon što je primila zlatni kipić, pjevačica je također dodala i da je njena pobjeda ujedno i “poruka svim crnkinjama i Filipinkama da i one mogu biti na istom mjestu”.

“Sretna sam zbog onog što predstavljam. Ne mogu vjerovati da sam ovdje, nadam se da negdje postoji neka djevojčica koja sad govori: ‘I ja to mogu. I ja mogu biti na njenom mjestu!'”, rekla je H.E.R., čija je majka Filipinka, a otac Afroamerikanac.