Podijeli objavu

Sve omiljenije zagrebačko okupljalište – Botaničar, jučer je bio u znaku pjesama skupine Auguste. Naime, Gordana Marković i Ivana Lulić su u pratnji svog benda u srijedu uvečer, 16. svibnja, upravo tamo održale promociju svog novog studijskog albuma „Daleko od svega“ te premijerno predstavile CD izdanje albuma!

Ove dvije talentirane kantautorice su okupljenoj publici kroz kratki razgovor ispričale priču o nastanku novog albuma, a zatim u pratnji basiste Marka Radića i klavijaturiste Mihaela Kurjančića u akustičnom izdanju izvele uživo nekolicinu pjesama s novog studijskog izdanja, što je uključivalo i singlove „Ruke“, „Trebam malo“ i „Kad bi samo znao“. Uz pjesme s albuma „Daleko od svega“ te na zahtjev publike, za bis je ostavljena izvedba pjesme „Ona“, njihovog debitantskog singla, s kojim je njihova zajednička glazbena priča i započela, 2014. godine.

Foto: Josip Ninković

Ovom proslavom i promocijom ujedno je premijerno predstavljeno i fizičko CD izdanje albuma „Daleko od svega“! Naime album je objavljen 4. svibnja u digitalnom obliku zajedno s videospotom singla „Kad bi samo znao“, dok je CD po prvi put predstavljen upravo na promociji u zagrebačkom Botaničaru, a od sada je dostupan u prodaji u CD shopovima diljem Hrvatske te je moguća narudžba putem Cedeterije.

Album „Daleko od svega“ je za djevojke drugo po redu studijsko izdanje i nasljeđuje zamijećen debi-album „Sve što je nekada bilo važno’“ iz 2015. godine. Donosi ukupno 9 autorskih pjesama, među kojima su i prethodno objavljeni singlovi „Ruke“, „Trebam malo“ i „Prosinac“.

I na novom studijskom izdanju nastavile su suradnju s producentom Tomislavom Šuškom, no za razliku od prvijenca, radu na novim pjesmama pristupile su na malo drugačiji način. Tako su im u kreiranju materijala pripomogli su i članovi pratećeg benda, Jerko Jurin, Marko Radić i Mihael Kurjančić.

Za fotografiju naslovnice izdanja zaslužan je Josip Ninković, s kojim Auguste ostvaruju suradnju od samih početaka, a redatelj je njihovih spotova „Sjajim”, „Tražiš neki razlog” i „Prosinac”. Fotografije koje krase korice fizičkog izdanja albuma djelo su književnice Suzane Bosnić Majcenić, koja trenutno živi u Meksiku, gdje su fotografije i nastale. Za finalno vizualno oblikovanje zaslužna je dizajnerica Zorica Adamović (Zo Dizajn).