Podijeli objavu

Iznimna interpretatorica sevdalinki i vlasnica jednog od najljepših world music vokala na svijetu, Amira Medunjanin, čiju su strast prema tradicionalnoj glazbi, pjesmi i stihu prepoznali i svjetski glazbeni kritičari, s novim se albumom „Ascending“ već tjednima nalazi u top 5 najprodavanijih izdanja u Hrvatskoj.

Riječ je o albumu koji je objavljen za Croatia Records u 15. godini njezine bogate glazbene karijere i koji je postao iznimno cijenjen u glazbenim krugovima i među slušateljima, pogotovo ljubiteljima tradicionalne pjesme umotane u moderno ruho. Proteklog tjedna je još više porasla prodaja albuma koji je dosegao i 3. mjesto na listi prodaje.

Već je predstavila i nekoliko singlova s albuma zajedno s pratećim video spotovima, „Oj meglica“ na kojem je suradnju ostvarila s Vladimirom Kočišom Zecom i Leonardom Baksom, zatim „Ja izlezi Gjurgjo“ i „Sve ptičice zapevale“. Ovim albumom je doslovno spojila cijelu regiju, od Bosne do Makedonije, a na tom putovanju pratio ju je ansambl svjetskoga glasa, TrondheimSolistene iz Norveške.

Humanitarna akcija “Sve za nju”

„Ascending“ je uz još dva izdanja Croatia Recordsa, „Perle“ Hojsaka & Novosela i „Live“ The Frajli, dio humanitarne akcije „Sve za nju“ u sklopu koje kupnjom bilo kojeg od ova tri albuma s istaknutom naljepnicom donirate 15 kuna za rad Udruge žena oboljelih i lječenih od raka „Sve za nju“. Akcija se provodi na svim prodajnim mjestima INA-e i Croatia Recordsa.

Osim sudjelovanja u akciji Amira Medunjanin nakon veličanstvenog nastupa na Aurea festu u Požegi nastavlja slaviti pjesmu i stih te širiti ljubav prema publici. S ansamblom TrondheimSolistene 6. prosinca ove godine dolazi u legendarnu Zetru u Sarajevo nakon čak 5 godina i posljednjeg koncerta u svojem rodnom gradu.