Anezi ‘Pokaži mi put’: Pjesma nastala kroz jednu spontanu ideju, kreaciju i divno druženje

by svi 8, 2020Domaća glazba, Nova izdanja, Vijesti

“Pokaži mi put” je treći Anezin singl nastao 2017. god. u suradnji s Bojanom Šalamonom Shallom i Borisom Kapetanom koji su s Anezi koautori glazbe i s Danijelom Borovnjak koja je s Anezi koautorica teksta. Predrag Martinjak Peggy i Bojan Šalamon Shalla zajedno potpisuju vrlo radiofoničan elektro-pop aranžman.

Stjecajem okolnosti tada, na samom početku Anezine javne pjevačke karijere, pjesma nije dobila svoje službeno izdanje iako je na YouTubu objavljena 2017. god. zajedno sa spoto, a do sada broji preko sto tisuća pregleda.

Budući da je u pripremi akustično izdanje ove pjesme s kojom Anezi nastavlja svoje akustične projekte, nastala je želja šire predstaviti ovu originalnu verziju jer se radi o pjesmi pozitivne tematike i veselog ritma.

Pjesma je nastala kroz jednu spontanu ideju, kreaciju i divno druženje s polaznicima i predavačima programa koji je Anezi tada polazila na MPA akademiji u Zagrebu.

Isto kao audio, i video za ovu pjesmu je nastao kroz spontanu ideju. Bez ikakve pompozne produkcije, bez redatelja, posebnog scenarija, šminkera, stilista, frizera i bez posebne pripreme, spot je snimljen na MPA akademiji u samo četrdeset minuta.

Boris Kapetan, jedan od koautora glazbe, bio je i snimatelj spota. Snimao je deset minuta dok je Anezi pjevala pjesmu, a trideset minuta snimao je Anezi u raznim prostorijama akademije, zajedno s koautoricom teksta Danijelom Borovnjak. One su odglumile neke scene nastanka pjesme na akademiji, ne daleko od onoga kako je stvarno i bilo. Kasnije se za vrhunsku montažu spota pobrinuo Matijas Knežević.

Interesanto je da su, u posljednje tri godine od kako je pjesma na YouTube-u, mnogi znali Anezi reći da im je upravo taj spot jedan od dražih njenih, jer zrači prirodnošću i spontanošću. Anezi na to kaže: “To zaista i je tako bilo i takva sam najviše i privatno, jednostavna i nasmijana, okružena ljudima koji me vole i podržavaju.”