Podijeli objavu

Talijanski tenor u ljubljanskoj dvorani Stožice nastupit će 7. ožujka 2020. godine, a ondje će promovirati posljednji album “Si”

Andrea Bocelli nakon četiri godine vraća se pred slovensku publiku. Svjetska zvijezda i dobitnik Zlatnog globusa nastupit će u organizaciji Star produkcije u ljubljanskoj dvorani Stožice i to uoči Dana žena, 07. ožujka 2020.

Na koncertu će predstaviti posljednji album ”Si”, koji uključuje suradnje s Edom Sheeranom, Duom Lipom, Joshom Grobanom, Aidom Garafulinom te duet sa sinom Mateom. Da Bocelli u Ljubljani priprema spektakl govori činjenica da će njegove maestralne izvedbe na pozornici pratiti vrhunski tim glazbenika i to Simfonijski orkestar SNG Maribor te Mariborski koncertni zbor.

Simfonijski orkestar SNG Maribor vrhunski je instrumentalni sastav s dugogodišnjom tradicijom, koji je dio Opere SNG Maribor još od 1919. godine. Riječ je o skupini glazbenika koja svake godine redovito nastupa u sklopu Simfonijskog ciklusa i baletnih predstava, a sve pod vodstvom proslavljenih dirigenata. Osim njih na bini će biti i Mariborski koncertni zbor, koji čine iskusni slovenski vokalisti. Osnovan je prije tri godine, a sudjeluju na svim većim međunarodnim projektima te surađuju s Panonskom filharmonijom iz Budimpešte. Zbor je do sada izvodio Beethovenovu 9. simfoniju, Orffovu Carminu Buranu te Verdijev Rekvijem, a njime dirigira Aleš Marčić. Publika u Stožicama tako će moći uživati ne samo u Bocellijevim vokalnim izvedbama već I u glazbi najboljih slovenskih intrumentalista.

Tenor, čiji upečatljiv glas sa širokim pjevačkim rasponom mnogi smatraju glasom novog milenija ponovno priprema veličanstveni nastup, a ulaznice za ovaj koncertni spektakl, koji će se održati 07. ožujka. 2020. u ljubljanskoj dvorani Stožice mogu se kupiti u sustavu i na svim prodajnim mjestima Eventima.