Podijeli objavu

Matej Matijević 22-godišnji student prošlo ljeto radio je i snimao gotovo cijelu ljetnu turneju za DJ-a Fedde Le Granda čiji su hitovi jedni od najpoznatijih u povijesti elektronske glazbe.

Prošlog ljeta sam imao nepune 22 godine što je za nekoga sa naših prostora najveći uspjeh ikada u video produkciji da snima takvoj svjetskoj zvijezdi videe i nitko drugi nije do tog levela došao s čime se ponosim i nadam se da ću uskoro raditi za mnoge svjetske zvijezde jer mi je ovo najveća odskočna daska‘ – kaže Matej.

Matej je student ekonomije na VERN’-u i još od srednje škole, bavi se video produkcijom. Prve video spotove snimao je već sa 16 godina reperima poput General Woo-a, Ludina, Jope, te je kasnije ostvario suradnje sa reperom Stokom kojem je snimao i njegovo osobno iskustvo vezano za 18 godina drogiranja pretočeno u pjesmu i spot “Stara škola kreka”.

Sa Fedde Le Grandom sam ostvario prvu suradnju u ljeto 2016. godine kada je nastupao u jednom od najboljih klubova na svijetu, dubrovačkom Revelinu. Tada sam radio za klub video produkciju te sam režirao, snimio i montirao video koji je po mnogima najljepša turistička razglednica iz Dubrovnika. Fedde čim je vidio video ostao je šokiran jer tokom snimanja je to bio samo neki klinac u nizu svih trugih po svijetu koji su mu radili videa i čekali svoju priliku. Objavio ga je sljedećeg dana na svim svojim društvenim mrežama gdje ga prati preko 3 miliona fanova. Tu je počela moja svjetska priča‘ – kaže Matej.

Došlo je novo ljeto, 2017., i tada je dobio ponudu koja izbija iz cipela, ponudu o kakvoj mnogi dečki njegove dobi nikada nisu ni sanjali. Sjedio je u Dubrovniku na jednoj plaži i pio koktel sa prijateljima kada mu je došao mail od njegove generalne menadžerice Susanne sa ponudom za snimanje ljetne turneje za Fedde Le Granda.

‘Trnci prođu kada se toga sjetim. U tom trenu skoro mi je suza radosnica krenula, a ja sam u glavi već isti dan razrađivao scenarij za Summer tour recap 2017. video. Prva službena gaža za njega je bila na Ultri Europe u Splitu 2017., a sutradan smo privatnim avionom letjeli na novi nastup na Maltu. Ja sam mu kratki preview za društvene mreže složio doslovno u avionu i prije slijetanja na Maltu već su ga gledali Fedde, menadžerica Susanne i cijela ekipa koja je išla te su ostali oduševljeni. Nadalje smo išli u Medulin na Adrian summer festival, na Blacksheep festival u Nou na Zrću, Arenal Sound festival u Castellonu blizu Valencije u Španjolskoj, jedan od najboljih klubova u Budimpešti, Rio, te Auroru u Primoštenu, Top Hill u Budvi i na posljetku je turneja završila tamo gdje je i cijela moja i Feddeova priča počela, u dubrovačkom Revelinu’ – naglašava Matej u jednom dahu.

Tokom cijele turneje okusio je luksuz svjetskog jet seta, kreme elektronske glazbe jer je svugdje imao tretman kakav ima i sam Fedde. Privatni avioni, najskuplji hoteli, nigdje se ne čeka ništa, što god ti treba tu je menadžerica, a Matej ima samo razmišljati o kreativi, sve dobiva na gotovo, a na njemu je samo da radi najbolje što zna i može. Mi mu želimo puno uspjeha u karijeri. Bravo Matej!