Podijeli objavu

Producent, DJ, jedan od najutjecajnijih glazbenika današnjice – sve su to epiteti kojima se može opisati ovog talentiranog Šveđanina.

Nakon što nam je predstavio dance hit “Remedy”, koji je ušao u Billboardov izbor najboljih dance pjesama prošle godine, došao je red da zaplešemo uz njegov najnoviji mixtape. “Progresso Volume 1” hrvatska publika može slušati u radijskom eteru, na Deezeru i Google Playu.

“Progresso Volume 1” prvi je u nizu brojnih mixtape izdanja koje nam je Alesso pripremio, a njime obilježava povratak house korijenima: “Ovaj mixtape je moja posveta dance kulturi. Svaka je pjesma moćna i jedinstvena, istražuje prošlost i predviđa budućnost tog glazbenog žanra.”, rekao je producent.

Na izdanju su se našle pjesme “Time”, “Progression” i “Confession”, a svaka će od njih narednih tjedana dobiti i svoj vizualni identitet. Niz započinje vizualom za “Time”, koja spaja dance-pop i house elemente.

Alesso će najnoviji materijal predstaviti kao headliner brojnih velikih glazbenih festivala kao što su Insomnia, Ultra Miami, Beyond Wonderland i Tomorrowland, nakon čega će uslijediti i potpuno rasprodana ljetna turneja u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Alessandro Lindblad glazbenu je karijeru započeo u rodnom gradu Stockholmu. Ljubav prema instrumentima i skladanju pokazao je još u ranom djetinjstvu, postepeno razvijajući snažan interes prema dance glazbi. Prvi EP naziva “Alesso” objavio je 2010. godine, te je tim izdanjem zadobio i pažnju producenta i DJ-a Sebastiana Ingrossa (Swedish House Mafia). Iste je godine dobio još jedno veliko priznanje – popularni medij DJ Magazine uvrstio ga je na popis 100 najboljih DJ-a današnjice.

Predan rad i talent omogućili su mu i nominaciju za nagradu Grammy, a pokazatelj njegove kvalitete svakako je i platinasti singl “Calling (Losing My Mind)”, koji se našao na prvom mjestu Billboardove Hot Dance Club Songs ljestvice. Isti je uspjeh postigla njegova suradnja s popularnom Šveđankom Tove Lo – “Heroes (We Could Be)”.