Alen Islamović: Drago mi je da sam Bregovića nagovorio na Đurđevdan

by lip 7, 2019Domaća glazba, Vijesti

‘Goran Bregović u potpunosti mi je promijenio život. Pokazao mi je kako glas mogu koristiti u različitim glazbenim pravcima’, rekao je Alen Islamović gostujući u Dalibor Petko Showu.

Uz goste: Vladu Kalembera, Sanju Doležal, Sandija i Dubravka Šimenca promovirao je svoj novi album „Tajno“, ali se osvrnuo i na neke najuspješnije pjesme, među njima i Đurđevdan.

‘Kad je Bregović radio tu pjesmu na romskom za film, stigao je veliki orkestar u studio. On ju je snimio i spakirao je, a mi smo paralelno radili na albumu Ćiribiribela. Pitao sam ga zašto pjesmu ne napiše za nas pa da ju i mi otpjevamo na našem jeziku. ‘Dobra ideja’, rekao mi je, ali me pitao i bi li ja to pjevao, na što sam odgovorio: zašto da ne. Za deset dana je napisao tekst i snimili smo pjesmu ne računajući da će od te pjesme nešto biti. A postala je evergreen prepjevan na deset jezika. Drago mi je da je prva verzija upravo sa mnom’, izjavio je Islamović, kojem se u emisiju javio i sam Bregović, čestitavši mu na novom albumu.

‘Volio bih da ti s pločom bude kao s plantažom lješnjaka. Da ti bude plodonosna i da ti donosi radost’, poručio je Brega.

Alen je isključio mogućnost da sva tri pjevača Bijelog dugmeta ponovno nastupe zajedno.

‘Danas je to drugi koncept i tako su postavljene pjesme. Tad kad smo nastupali zajedno zadovoljan sam kako sam pjevao, iako su me šibale emocije. Da danas mogu drugačije ne bih bio u toj gužvi estrade, u tom kotlu koji je strašno ključao, nego malo sa strane. Bilo je tu svega’, izjavio je kazavši da je ponosan što je bio član Bijelog dugmeta, jer je to kaže, stepenica na koju se nije mogao baš svatko popeti. Volio bih ponovno zasvirati i s Divljim jagodama.

‘Ako bude dobre prilike da, to je band koji mi je u srcu još i dan-danas’, rekao je Islamović.