Podijeli objavu

Legendarni slovenski bend Lačni Franz, na čijem čelu je pjevač i tekstopisac Zoran Predin, krajem studenog prošle godine objavio je novi studijski album na hrvatskom jeziku “Akustična pusa”. Novo izdanje donijelo je 10 odličnih pjesama koje odsad možete pronaći i na bogato opremljenom vinilu u nakladi Croatia Recordsa. Vinilno izdanje albuma “Akustična pusa” uz audio materijal sadrži sve tekstove te download kod koji omogućuje besplatno preuzimanje pjesama na računalo.

Prvi singl s albuma “Akustična pusa” bila je punokrvna rock pjesma “Kada smijem se u snu” objavljena još u srpnju prošlu godine, a uslijedio je singl Koji s vjetrom pjevaju početkom studenog dok je kraj godine i objavu albuma obilježila pjesma i spot “Da sreli se nismo”. Glazbu i sve tekstove na albumu napisao je Zoran Predin, dok su mu u tri pjesme pomogli Milan Prislan, Zoran Stjepanovič i Aleksandar Aleksandrov. Aranžmane popisuje cijeli bend koji čine Luka Čadež na bubnju, Tine Čas na akustičnoj gitari, Anej Kočevar na basu, Boštjan Artiček na klaviru, orguljama i synthu te naravno, Zoran Predin kao glavni vokal. Album je snimljen u studiju BASE u Mariboru, u kolovozu prošle godine, produkciju uz Predina potpisuje Danilo Ženko, a omot s fotografijom Žige Predin potpisuju Špela Nebec i Valentina Barbarič. Album “Akustična pusa” svojevrsni je nastavak priče albuma “Svako dobro” koji je objavljen u rujnu 2016. godine, također u nakladi Croatia Recordsa, a važno je napomenuti i da je 10 novih pjesama dobilo i svoje slovenske inačice na albumu “Nova nebesa” objavljen 1. prosinca 2017. Upravo je slovensko izdanje nedavno predstavljeno u klubu “Daktari” u Ljubljani u kojem se Predin pokazao ne samo kao sjajan glazbenik već i domaćin.

Zoran Predin i Lačni Franz održat će dva ekskluzivna valentinovska koncerta u Zagrebačkom kazalištu mladih, sutra, u utorak, 13. i u srijedu, 14. veljače od 21 sat. Koncerti pod nazivom “Akustična pusa” prava su prilika za promociju istoimenog albuma. Ograničeni broj ulaznica po cijeni od 150 kuna mogu se kupiti u sustavu Entrio. Podsjetimo, Predin i Lačni Franz oduševili su Tvornicu kulture u listopadu 2016. godine čime su obilježili povratak na glazbenu scenu nakon 22 godine pauze.

Više informacija o Lačnom Franzu i Predinu pronađite na Predinovoj internetskoj stranici: http://predin.com/, kao i na Facebook stranicama: https://www.facebook.com/Lacnifranzofficial i https://www.facebook.com/predin.zoran.