Podijeli objavu

Za večer posvećenoj jednom od najpopularnijh svjetskih bandova ikada-ABBI tražila se ulaznica više, o čemu su svjedočili redovi još prije otvaranja kluba Metropolis. Iako je već najavljeno da je koncert rasprodan, na zahtjeve mnogih koji nisu ulaznice nabavili na vrijeme klub je pustio još manju količninu karata na ulazu.

A da je pomama za kartama opravdana, potvrdila je autentična izvedba riječke Abbazie- jedne od rijetkih grupa koja vokale Abbe hvata čak i po boji glasova. Bilo je prekrasno vidjeti skladan spoj majke i kćerke Jozefine i Eni Jurišić, kako ABBU love u svim pjesmama, koje su odpjevale, potvrđujući time kako su jedan od najtraženijih izvođača ove kultne pop grupe.

Band – Abbazia iz Rijeke sačinjen od istaknutih glazbenika koji sa pravom nose epitet i priznanje autentične izvedbe popularne ABBE. Zahtjevne vokalne dionice spojile majka i kći Jozefina i Eni Jurišić. Jozefina poznata kao lead vokal nekad popularne riječke grupe 777, a hvaljena Eni polufinalistica Voice-a, koja se nedavno predstavila i na Zagrebačkom festivalu.

Muški dio banda čine Branko Fućak -pjevač i kompozitor iz Rijeke, koji je skladao i sudjelovao na svim velikim hrvatskim festivalima zabavne glazbe, a uz njega i Aleksandar Valenčić, kompozitor, aranžer i glazbeni producent koji je aranžirao 6 pjesama za „Eurosong“, i to za predstavnicu Hrvatske (2003.), Bosne i Hercegovine (2005.), dvaput za Sloveniju (2007. i 2009.) i dvaput za Portugal (2008. i 2012.).

Ova hvalevrijedna grupa osim što rastura po Europi, nastupala je i na na zimskim Olimpijskim igrama – Sestriere 2006. Razlog popularnosti je i njihova posebna pažnja posvećena je autentičnosti zvuka i izvedbe vodećih i pratećih vokala, te njihovim aranžmanima razrađenim u detalje po kojima je ABBA toliko poznata. Slušatelji prilikom koncerta često izjavljuju kako, zatvorivši oči, imaju osjećaj kao da slušaju „pravu ABBA-u“.

Takav osjećaj imala je i publika u Metropolisu koja ih je vriskom i dugim pljeskom zvala po nekoliko puta na bis. A da su pravi majstori ABBA izvedbe, riječka Abazzia pokazala je i na bisu dodatnim kratkim presjekom popularnih ABBA hitova otpjevavši ih zajedno sa publikom u glas.

Riječki band Abbazia po prvi puta nastupao je pred zagrebačkom publikom. Iako već imaju veliko iskustvo na stranim pozornicama i turističkim destinacijama, Riječani su bili oduševljeni zagrebačkom publikom. Nakon njihovog nastupa sve prisutne je dodatno zapalio DJ Sammy koji je rasplesao publiku do sitnih sati.