Rap i trap umjetnica Micka Lifa otkriva novi singl „ZIPLOCK“!

by lis 5, 2024Nova izdanja, Strana glazba, Vijesti

Rap i trap umjetnica Micka Lifa donosi novi singl „ZIPLOCK“ koji predstavlja savršenu distinkciju između nježnog senzibiliteta i tvrdog underground izričaja, kako u instrumentalnom tako i u načinu izvedbe. Kroz ovu pjesmu Micka spaja nježan, gotovo melankoličan flow s karakterističnim basom, stvarajući mračnu, uzbudljivu i neodoljivu atmosferu. „ZIPLOCK“ je opojan na prvo slušanje, a Mick Leaf kroz cijelu pjesmu odiše samopouzdanjem, stavom i mistikom. Singl „ZIPLOCK“ možete poslušati na svim glazbenim platformama: https://mickalifa.lnk.to/ZIPLOCK

Ovaj singl je uvod u Mickin novi EP pod nazivom „Činjenice“, koji će sadržavati pet pjesama i biti objavljen do kraja godine. Pjesmu „ZIPLOCK“ producirao je njen dugogodišnji suradnik i prijatelj, Danilo Crnojević – Thicc Boi, koji je ovoga puta odabrao moćnu drill bazu sa suptilnim i nježnim synthovima. Spot je režirao Vladimir Borović, poznatiji kao Tatula, a spot se estetski oslanja na kontrast između plastike i prirode, odražavajući poruku pjesme o poremećenom sustavu vrijednosti 21. stoljeća.

Ziplock je riječ za plastičnu vrećicu i odraz je poremećenog sustava vrijednosti u 21. stoljeću, a estetika glazbenog spota orijentirana je na kontrast plastike i prirode“, rekla je Micka Lifa.

„Na EP-ju „Činjenice“ sagledala sam ličnu strukturu sa aspekta muško-ženske prirode. Uživala sam u analiziranju i definisanju obe strane ličnosti – ženstvenost i seksualnost i dečački „Tom boy“ karakter. Pored introspektivnog dela inovacija je prisutna i u raznolikosti instrumentala kroz različite žanrove, pa tako na predstojećem EP-ju možete očekivati hip hop, drill, techno i UK garage matrice“.

Spot za pjesmu „ZIPLOCK“ Micka opisuje kao svoj najdraži projekt jer u njemu glume njene dvije bake koje su joj, kako kaže, najveći uzor i motivacija.

O suradnji s redateljem Tatulom, Micka je dodala: „Tatula je OG reper iz Novog Sada kod koga sam snimila prvu pesmu u životu i koji mi je možda i najviše pomogao da se snađem dok sam bila na samom početku. Proteklih godina, on se aktivno bavi video produkcijom pod nazivom VB Media, a u ovom spotu pokazao je da su njegova profesionalnost i talenat prisutni u različitim medijima. Spot ima filmičan prizvuk, od izbora scena, kadriranja i scenografije, do montaže i kolor korekcije“.

Modni dizajn spota osmislila je Marina Ćuruvija, kreatorka brenda „Svemogućstvo“ – jedna od Mickinih omiljenih dizajnerica s naših prostora, koja je zaslužna za većinu outfita u spotu.

Micka Lifa prisutna je na domaćoj hip hop sceni od 2015. godine. Njezin rad njeguje lokalni sleng i suvremena trash estetika zabavnog karaktera. Inspirirana je domaćom i stranom hip hop scenom, a neki od utjecaja su MTV hip-hop i pop estetika 90-ih i ranih 2000-ih, kao i rave kultura. Osim pjesama, spotovi su prostor u kojem Micka pronalazi način da se izrazi, pogotovo jer sudjeluje u idejnom i produkcijskom dijelu realizacije svakog spota.

Nedavno je predstavila pjesmu „Mama“ u suradnji sa slovenskom umjetnicom Raiven, dok se singl „CAO POZ“, u suradnji s mladom autoricom Andyelom, nadovezao na energičnu pjesmu „Bitchka Lifa“ koja je obilježila početak ljeta.