Helem nejse groznica trese Zagreb. Pet razloga zašto ne smijete propustiti koncert

by tra 18, 2019Domaća glazba, Izdvojeno, Koncerti, Vijesti

Sarajevska hip hop senzacija Helem nejse u subotu, 27. travnja, u KSET-u će premijerno predstaviti drugi studijski album „Pola čovjek, pola jedan“.

Samo nekoliko tjedana od izlaska albuma, svaka pjesma na YouTubeu broji nekoliko desetaka tisuća pregleda koji dolaze iz cijele regije, a sada je došao trenutak da jedinstvenu energiju „balkanskog mitskog bića koje čući u svakom od nas“ zagrebačka publika doživi uživo. Za lud i nezaboravan provod pobrinut će se dobro poznati sastav kojeg čine Čika Gagara, Stihomir Klepić i Toshi Domaćin, a pet razloga zašto ne smijete propustiti njihov premijerni samostalni nastup u Zagrebu, donosimo u nastavku.

1. Dubioza kolektiv i Edo Maajka ih obožavaju
Velika je to potvrda njihovog stvaralaštva koje nije ograničeno isključivo na glazbu. Dečki iz Dubioze koriste svaku priliku da ih pozovu na koncert, a isto je učinio i Edo Maajka pred veliki koncert u Domu sportova na kojem su Helem nejse pokazali da njihove rime nikog ne mogu ostaviti ravnodušnim. Osim koncertne suradnje, pjesma „Pionirska“ s Dubiozom jedan je od glavnih favorita albuma „Pjesmice za djecu i odrasle“, a „Nemam“ s Edom Maajkom jedan je od navećih favorita publike koji redovno užari atmosferu na svakom njihovom nastupu uživo.

2. Fantastičan glazbeni show s bendom
Premda su još uvijek relativno na početku glazbene karijere, momci iz Helem nejse ništa ne prepuštaju slučaju. Shvatili su da za fantastičan hip hop koncertni spektakl ipak nije dovoljan samo DJ, zbog čega u KSET dolaze s bubnjarem, basistom i gitaristom kako bi publici pružili maksimalan doživljaj i nezaboravan provod.

3. U Sarajevu imaju status lokalnih legenda
Nedjelja u 22 h rezervirana je za Helem nejse radio show, dvosatnu emisiju zbog koje su mlade generacije ponovno počele slušati radio. Humoristično-satirični koncept iznjedrio je izreke koje su postale sastavni dio urbanog slenga koji je sada spreman zaraziti i cijelu regiju.

4. Oštri kritičari društvene svakodnevice
Osim kao glazbenici i radijski voditelji, djeluju i kao kazališni glumci. Za njihovu se predstavu „Sarajevski dani terorizma“ uvijek traži ulaznica više. Svaka izvedba popraćena je gromoglasnim aplauzom, a sadržaj se redovito osvježava raznim aktualnostima kroz koje otvoreno progovaraju o važnim društvenim problemima s kojima se svakodnevno susreću. Direktan i bezkompromisan stav izražavaju i u pjesmama, kao glas nove generacije. Često izražen kroz tipičan bosanski humor, jasno daju do znanja kako su oštri protivnici socijalne nepravde, uz sve veći broj istomišljenika koje okupljaju oko sebe. Svoje su glumačke sposobnosti pokazali i u fantastičnom najavnom spotu turneje u kojem su rekreirali scenu iz kultnog filma „Kum“.

5. Uz sve to su i vječni optimisti koji vjeruju da će na kraju ipak ljubav pobijediti
I premda su, kako sami kažu, zbog trenutne situacije politički angažirane teme u njihovom stvaralaštvu neizbježne, njima su ipak draže one ljubavne koje nose poruku mira i jedinstva. Novi album „Pola čovjek, pola jedan“ obiluje takvima, od kojih je „Kabadahija“ zasigurno njihov najveći hit čiji zarazan refren ćete več nakon prvog slušanja zadovoljno i zaljubljeno pjevušiti još danima. A kada ga čujete uživo, sigurni smo da ćete se, ako već niste, zaljubiti u Helem nejse.

Zato ne propustite glazbeno-scensko-zabavni spektakl, lud i nezaboravan provod koji Helem nejse u subotu, 27. travnja donose u KSET. Ulaznice po cijeni od 30 kn (40 kn na dan koncerta) možete nabaviti u KSET-u (Unska 3) i u Dirty Old Shopu (Tratinska 18).